Home nieuws Terry Hall (1959 – 2022)

Terry Hall (1959 – 2022)

by Luminous Dash

Terry Hall, de zanger van de Britse skagroep The Specials, is op 63-jarige leeftijd overleden.

© Leen Van Laethem

Op social media lezen we het volgende statement van The Specials:

“Met groot verdriet kondigen wij het overlijden aan, na een korte ziekte, van Terry, onze prachtige vriend, broer en een van de meest briljante zangers, songwriters en tekstschrijvers die dit land ooit heeft voortgebracht.
Terry was een geweldige echtgenoot en vader en een van de vriendelijkste, grappigste en meest oprechte zielen. Zijn muziek en zijn optredens omvatten de essentie van het leven… de vreugde, de pijn, de humor, de strijd voor gerechtigheid, maar vooral de liefde.
Hij zal diep gemist worden door iedereen die hem kende en liefhad en laat het geschenk van zijn opmerkelijke muziek en diepe menselijkheid achter.”

De legendarische skaband The Specials ontstond in 1977 en bracht twee prachtige platen uit vol aanstekelijke skasongs met maatschappijkritische teksten. In 1981 verlieten Terry Hall, Neville Staple en Lynval Golding de band om Fun Boy Three op te richten.

In 2007 vervoegde Hall na 24 jaar terug zijn makkers om te spelen op het Glastonbury Festival. Sinds 2008 stonden de originele leden Lynval Golding, Horace Panter en Terry Hall terug regelmatig op het podium. In 2019 brachten ze Encore uit en speelden ze ook in België. In 2021 verscheen hun laatste album Protest songs 1924–2012.

The Specials zijn vooral bekend van hits als A Message To You, Rudy, Friday Night Saterday Morning, Ghost TownGangsters en Too Much Too Young.

We beleefden fantastische momenten op de concerten van The Specials in binnen- en buitenland. Het raakt ons dan ook diep dat Terry Hall zo onverwacht is overleden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More