Home nieuws Revival van de 90’s dancescene met ÉPOQUE

Revival van de 90’s dancescene met ÉPOQUE

by Ann Cnockaert

Terug naar de nineties, dat kan nu met het nieuwe platform Époque. Het nieuwe platform is ontwikkeld door KNTXT (label van Charlotte de Witte) en merchandising agency Andrea, gecureerd door Michiel Claus, ontworpen door Otis Verhoeve en begeleid door Max De Vos.

© Époque

Époque is een onderzoeksteam dat de rijke geschiedenis van het Belgische nachtleven documenteert. In samenwerking met clubs en labels uit heden en verleden, proberen ze de geest en nostalgie van onze voorbije discocultuur vast te leggen. Ze bootlegden clubherinneringen en -esthetiek en vertaalden die naar kleding en feestartikelen van hoge kwaliteit als een eerbetoon aan de clubscene van ons land.

Ze graven graag tijdgeestsamples op, verloren identiteiten, collectieve herinneringen en overpeinzingen van binnen en buiten onze clubcultuur. En daar horen natuurlijk de vestimentaire gewoonten van die tijd bij.

De eerste club die in de spotlight staat is de befaamde Lokerse 90’s club Cherry Moon en werd gekozen door curator Michiel Claus. De eerste shirts werden ontworpen door jonge Belgische designer Otis Verhoeve (C12, nacht). Het is nostalgia fashion die in een time capsule met curated playlist en ID-fiche van de club komt.

Charlotte de Witte lanceert midden juni een mixtape ter ere van Cherry Moon die exclusief op Apple Music te horen zal zijn.

Nostalgisch geworden? Neem zeker eens een kijkje op de website waar je met één druk op de knop terug gekatapulteerd wordt in de tijd.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More