Home Belgisch PSY’AVIAH – Searching (Alfa Matrix).

PSY’AVIAH – Searching (Alfa Matrix).

by Nel Mertens

Het muzikale brein achter Psy’Aviah, Yves Schelpe, laat zich niet beperken tot één stijl. Met een heel brede waaier aan inspiratie uit verschillende genres brengt de Antwerpenaar een eigen sound en laat zich voor de vocals graag bijstaan door verschillende artiesten. Voor Searching, was het Mari Kattman die met indrukwekkende stem een levendige mystiek toevoegde aan de nieuwste Psy’aviah-track.

Met de eerste tonen van Searching krijgen we meteen prachtige vocals te horen waarbij pianoklanken aanzwellen en overgaan in knappe synthlijnen. En die zang blijft als ritueel klinkende backings doorgaan achter de zeer sterke zanglijn van Mari Kattman. Dit indiepop-, indietronicanummer biedt een gelaagde zachtheid, maar met verfijnde percussie en toetsen ook een onvermijdelijke dansuitnodiging. Dromerig, wonderlijk, maar met beide voeten op de dansvloer!

“Promised myself to keep looking – Places I’d never go – To moon and stars far beyond – To mountains and valleys low…”

Samen met de ep Dream Fever kondigt deze single de sound aan van het nieuwe Psy’aviah-album Soul Searching dat er binnenkort aankomt bij het label Alfa Matrix.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More