Home ReviewsAlbum Reviews O.C.D. – ‘début’ EP (Eigen Beheer).

O.C.D. – ‘début’ EP (Eigen Beheer).

by Nel Mertens

België gaat onder dwangneuroses door, maar kunst komt meestal niet voort uit geluk. Dus leef je leven als een één groot kunstwerk… En dan krijgen we het nieuwe project O.C.D., dat focust op onze geestelijke gezondheid! Nieuw, maar niet onbekend, want dit duo kennen we ook al als oprichters van elektro-/postpunkband The Hermetic Electric. Elfi en Holly van O.C.D. (jaja, Obsessive Compulsive Disorder) gaan beiden al jaren gebukt onder depressies en lieten zich als evaringsdeskundigen volledig elektronisch gaan in hun nieuwe muzikaal/ visueel project.

Met 4 nummers lanceerden ze net hun ‘début’ EP: volledig beheerst, maar knap gelaagd en vooral… zeer gecontroleerd en clean klinkt Lead. Verwacht je niet aan diffuse of chaotische tracks, want even in bedwang gehouden, laat I Need Help een melancholische naklank achter. Met een combinatie van  trage dissonanten en dubs in I Don’t Feel At Home In This World legt O.C.D. beslag op ieder gevoel van comfort dat je kan aantrekken. Ook Heard baadt in diezelfde sfeer.

Met sterk opgebouwde, minimale elektronica en donkere vocals geeft O.C.D. een kil klinkende dark electro-/synthwave-sound, die tot in het diepste van jezelf kruipt. Als een ongenode gast, die bizar aanvoelt, maar je toch omarmt.

Deze ‘Début’ EP is gratis digital te downloaden, maar in beperkte oplage ook beschikbaar in een knap verpakte cd. En dit is niet alles: hun eerste volledig album komt er op 5 oktober aan!

Op 7/3 maak je even een trip naar Saarbrücken (DE) als je dit intrigerende duo aan het werk wil zien, want dan spelen ze samen met de Italiaanse band Lunaires op Indiera Promo. Holly en Elfi laten  weten dat er ook enkele showcases in België zullen plaatsvinden in september. Hou hun Facebookpagina in het oog voor data en locaties.

Facebook / Blog / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More