Home Belgisch BELTOON : RAVEYARDS.

BELTOON : RAVEYARDS.

by Nel Mertens

In de Gentse undergroundscene heerst er een naarstige creativiteit, dat is zeker. Ook Raveyards heeft er zijn alternatieve broeihaard van de elektro-, dance- en industrialsounds die ze creëren. Het trio bestaat uit vocalist/gitarist Brent Vanneste, drummer Joris Casier (STAKE) en François De Meyer (Villa, Soapstarter) als bezieler, conceptbeheerder, producer, vocalist en de man die de toetsen van de synths beheert.

Na Fazer en Glue In The Dark eerder dit jaar, brengt Raveyards een derde single uit: Cid Com. Het nummer klinkt minder donker dan de voorgaande, maar even experimenteel knap. De videoclip – gemaakt door Lion Beach – neemt ons helemaal mee in een sciencefictionsfeer: het vuilste afval van de aarde wordt vijf sterrenstelsels verder aanbeden door een vreemde cultuur. Bereid je voor op een zwevende zanglijn op beats die van een zalige rust in een pompende ritmeverstoring belanden en bleepjes en sounds die intergalactisch om je oren vliegen.

En er volgt nog meer, want Raveyards laat weten dat hun vierde single in de herfst bij het Londense underground elektrolabel Nein Records verschijnt. En dat er nadien ook nog een vijfde aankomt.

Raveyards is een project dat ook live grensverleggend klinkt, steeds onder begeleiding van knappe visuals en belichting. Voor hun GHOST-performances zoeken ze zelfs echt unieke locaties uit zoals kerken, winkels, oude stations, kelders, kastelen en bossen. Ze mixen er korte muzikale acts met allerlei kunstvormen als visuals, sculpturen, beelden, foto’s, schilderijen… Alles om er een unieke beleving voor het publiek van te maken. Onze beltoon van de dag!

Pik dus zeker één van hun optredens mee:

16-17/8 – GHOST, Pukkelpop (Hasselt)
07/09 – Villa Pace (Sint-Niklaas)
10/10 – Labo, Stuk (Leuven)
12/10 – GHOST, Vooruit (Gent)
30/10 – Afsnis (Gent)
31/10 – GHOST, Recyclart (Brussel)
12/12 – De Snuffel (Brugge)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More