Home Belgisch Mooneye is voortaan terug een viertal

Mooneye is voortaan terug een viertal

by Björn Comhaire

Op zaterdag 7 maart begint een nieuw hoofdstuk voor Mooneye. Na het vertrek van gitarist Jorik Van Den Bosch gaat de band opnieuw de boer op als viertal.

Rien Coorevits, Michiel Libberecht en Jorik Van den Bosch © Björn Comhaire

Jorik over zijn vertrek: “Ik heb de voorbije 2 jaar heel veel opgetreden met zowel Mooneye, Galine als met Slow Lee en heb daar een fantastische tijd mee gehad. Zeker de Nieuwe Lichting winnen met Mooneye was een van mijn ‘zotste’ levenservaringen ooit.
Mooneye is een fantastische bende, ook de manager, booker, etc. zijn topkerels! Ik had echter eerder een ‘uitvoerende’ rol in de band en ik ben altijd iemand geweest die zelf ook graag nummers en gitaarlijnen schrijft. Als je lang in een uitvoerende rol zit, dan wringt dat wel eens! De voorbije jaren ben ik ook veel bezig geweest met latin, de wereld van onder andere de Buena Vista Social Club, Marc Ribot, Ry Cooder, Ibrahim Ferrer,… en voor mij was het nu het moment om daar eens iets mee te doen.
Ik weet ook wel dat Mooneye nog veel zal groeien en dat ik eruit stap op een moment dat alles juist heel hard gaat, maar ik wil vooral trouw blijven aan mezelf en mijn muziekstijl. We hebben er met de band veel over gepraat en het was duidelijk dat ik niet én Mooneye en een eigen project kon combineren. 
Ik ga ze wel missen, mijn West-Vlaamse makkers, en ook het fantastische repetitiekot in het prachtige Otegem! Dit jaar zal ik dus een eigen project rond latin/psychedelica lanceren en ga ik met mijn oude band SLT (60’s rock-‘n-roll) ook weer wat nieuwe nummers maken. Na de zomer meer nieuws.”

Uiteraard betekent het vertrek van Jorik niet dat Mooneye het nu rustiger aan zal doen. In tegendeel, net zoals in 2019 begint de concertagenda alweer goed vol te lopen.

Wil je Mooneye aan het werk zien in de nieuwe bezetting? Kom dan naar:
07/03 – Mooneye//Surplace, Beologic, Zwevegem
20/03 – OLTClub , Antwerpen (uitverkocht)
21/03 – Belvédère, Namur
04/04 – Ik Zie U Graag, Breda (NL)
05/04 – Kantine Am Berghain, Berlijn (DE)
18/04 – Little Waves, Genk
24/04 – Cactus Club, Brugge
27/04 – Het Depot, Leuven
27/06 – NYX Festival, Meerhout

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More