Home nieuws Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Vijf erin, vijf eruit… dat is de Luminous Belge, de wekelijkse lijst op woensdag die jullie op de hoogte brengt van nieuwe releases en te ontdekken artiesten. Deze week vervoegen Jaan Hantson, Ratmosphere, Matt Watts, Distrakt en Boogie Beasts onze Luminous Belge lijst. Music is the answer!

Blonder Days is Jaans zesde single en ligt volledig in de lijn van zijn vorige werk. We horen dromerige electro die wat weg heeft van Jamie Woon ten tijde van zijn debuut Mirrowriting. Jaan Hantsons stem doet soms wat denken aan die van David Sylvian waar de emotie van afdruipt. Blonder Days is een wederom een wondermooie compositie die uitblinkt in eenvoud, en die door de bijzondere breaks en mooie laagjes opbouwt tot iets unieks. Hou deze kerel in de gaten want iets zegt ons dat hij nog potten gaat breken.

Dat de eighties volledig terug zijn horen we nog maar eens met Long Time van Ratmosphere. Een catchy art-pop nummer met de onmiskenbare zang van Robin. Hij wordt bijgestaan door Hannah Vandenbussche (Rumours) die er voor zorgt dat Long Time ook een aanzienlijke tijd blijft hangen in het hoofd. De synths versterken de track en uiteraard mag de gitaarsolo niet ontbreken, alhoewel die deze keer subtieler in de song verweven zit.

Singing Partner is deels een ode aan popicoon Karen Carpenter. Ook gaat het nummer over de verwachtingen die sommigen mensen van je hebben, en het verlangen naar een zachte bevrijding van de ander. Op deze single horen we een speelsere Matt Watts dan op zijn vorige werk. Door de geprogrammeerde synths en beats krijgen we een kleurrijke Watts te horen en dat is wel een aangename verrassing. We zijn benieuwd of deze fijne single de voorbode is van een nieuw album dat hopelijk ook zo kleurrijk is als deze Singing Partner.

Society van Distrakt ligt in de lijn van het vorige werk, doorspekt met heerlijke samples en een aangename ambient vibe. Het nummer begint vrij ingetogen maar gaandeweg bouwen de beats op en wordt de loungezetel ingeruild voor de dansvloer. De track heeft iets mysterieus en zowel de muziek als de samples blijven nog in je hoofd nazoemen: “What is it about society that disappoints you so much?”

Bring It On van Boogie Beasts is, zoals ze zelf zeggen, een “sompige” bluesrocker. Veel beter dan dat kunnen we het niet omschrijven. Wat ooit begon als een stevige warm-up in de studio, groeide in een paar dagen uit tot een nieuwe single. Met wat extra accenten erbij die ons doen denken aan ZZ-Top en een riff waarin we de jonge Rolling Stones herkennen, lijkt het erop dat de heren goed op weg zijn om de bluesrockrevelatie van België te worden het komende jaar.    

Veel luistergenot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More