Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Muziek met ballen dat hangt er deze week aan de kerstboom van Luminous Dash. Vijf muzikale toppers die het meer dan geplaagde jaar 2020 nog wat kleur geven. Deze week vervoegen Echoes Of Zoo, Crooked Steps, Hikkup, Kids With Buns en Suntapes onze Luminous Belge spotify lijst. Laat jullie volledig gaan want de danshonger is groot deze dagen.

Trek je beste loopsneakers aan en probeer de heren van Echoes Of Zoo bij te benen terwijl ze een vliegende start nemen richting open vlakte. Zoals op hun debuut zijn de Oosterse invloeden nooit veraf al gooit Vervaeck er met evenveel plezier een klein streepje americana en dikke streep rock-‘n-roll tegenaan. Uitblazen is er nauwelijks bij tot we vlak voor de eindmeet ons evenwicht dreigen te verliezen om net niet struikelend de veiligheid van ons nest bereiken. De repeatknop lonkt en voor we het weten zijn we vertrokken voor een nieuwe spurt. Heerlijk nummer Adrenaline Run, heerlijke band!

Het is al zomer in het hoofd van Crooked Steps en dat kunnen we in de donkerste dagen van het jaar enkel toejuichen. Op hun surfplank brengt het drietal een vrolijke vibe in de huiskamer waarbij je je even op Waikiki Beach waant. Nieuwe single Catherine is Crooked Steps ten voeten uit: catchy zanglijnen, een (te) brave garagerock ondertoon en retro blues invloeden. Deze specifieke sound heeft de Gentse band geen windeieren gelegd.