Home nieuws Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

La Belgique c’est fantastique en dit voornamelijk op het gebied van muziek. Dat hoor je uiteraard in onze spotify lijst “Luminous Belge” die wekelijks wordt aangevuld met vijf bands die je mogelijks al kent of nog moet ontdekken. Deze week is het de beurt aan Paulette Verlée, Liquid Therapy, The Calicos, Samowar en JARVIN. Enjoy!

Morning Face is Paulette Verlées debuutsingle en daar heeft ze ineens twee versies van gemaakt. De originele versie, waar ook een dosis elektronica en de gitaar van Jan Viggria (The Guru Guru) in te horen is, en een sobere versie met enkel piano en strijkers. In het origineel kunnen we inderdaad de invloed van Nils Frahm terugvinden. Er wordt duchtig geëxperimenteerd met elektronica en naar het einde toe vult de gitaar het stuk heel origineel aan.

Liquid Therapy brengt met Payback een stevige stamper. We horen ook wat scheldwoorden passeren, maar dit nummer heeft wel de potentie om een kraker te worden in hun live-set.

Met Heartbreaker verrassen The Calicos met een fris poppy geluid. Het nummer heeft nog wel de typische Calicos kwaliteitsstempel, de warme stem van Quinten Vermaelen en veelzijdige arrangementen, maar nu heeft de band ook wat strijkersarrangementen in deze song gebracht zodat het allemaal wat radiovriendelijker klinkt.

Splinter van Samowar doet er niet lang over om ons aan Robyn, Róisín Murphy of zelfs Emily Haines van Metric te doen denken. Dan komt er een psychedelische break en is het eigenlijk veel te snel gedaan. Goed afgeklokt op 3 minuten is Splinter ideaal voor de radio maar de dansbare richting die ze hiermee uitgaat, schreeuwt om de extended 12″ remixes. Misschien ook met meer van de goedgemikte mechanische klanken waar ze ons op bijvoorbeeld A Good Head For Heights mee kon verrassen. We kijken ernaar uit.

Voor de nieuwe single The Middle van JARVIN krijgt het vijftal versterking van Eva De Geyter (kandidate bij het programma The Voice in 2014) die de backings voor haar rekening neemt. Ook deze single is weer ijzersterke kwaliteitspop met dromerige laagjes synths en een refrein dat blijft hangen ook als je het nummer nog maar één keer hebt beluisterd.

Veel luistergenot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More