Home nieuws Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

La Belgique c’est fantastique en dit voornamelijk op het gebied van muziek. Dat hoor je uiteraard in onze spotify lijst “Luminous Belge” die wekelijks wordt aangevuld met vijf bands die je mogelijks al kent of nog moet ontdekken. Deze week is het de beurt aan Paulette Verlée, Liquid Therapy, The Calicos, Samowar en JARVIN. Enjoy!

Morning Face is Paulette Verlées debuutsingle en daar heeft ze ineens twee versies van gemaakt. De originele versie, waar ook een dosis elektronica en de gitaar van Jan Viggria (The Guru Guru) in te horen is, en een sobere versie met enkel piano en strijkers. In het origineel kunnen we inderdaad de invloed van Nils Frahm terugvinden. Er wordt duchtig geëxperimenteerd met elektronica en naar het einde toe vult de gitaar het stuk heel origineel aan.

Liquid Therapy brengt met Payback een stevige stamper. We horen ook wat scheldwoorden passeren, maar dit nummer heeft wel de potentie om een kraker te worden in hun live-set.

Met Heartbreaker verrassen The Calicos met een fris poppy geluid. Het nummer heeft nog wel de typische Calicos kwaliteitsstempel, de warme stem van Quinten Vermaelen en veelzijdige arrangementen, maar nu heeft de band ook wat strijkersarrangementen in deze song gebracht zodat het allemaal wat radiovriendelijker klinkt.