Home nieuws LouisLou pakt uit met een straf zomerprogramma

LouisLou pakt uit met een straf zomerprogramma

by Bart Verlent

De Gentse organisatie LouisLou Swinging’ Concepts & Events brengt de beste elementen van dans en muziek samen. Hun specialiteit ligt in de swing- en rootswereld en mikt op lindy hop, charleston, ballroom, funk, soul en blues en bijbehorende muziekstijlen. Voor deze zomer pakt de organisatie uit met een zomerprogramma gevuld met live shows, dans-events en een conferentie in het teken van diversiteit en inclusie, Afro-Amerikaans erfgoed en duurzaamheid.

(c) LouisLou

Tijdens de Gentse feesten organiseert LouisLou op 23 en 24 juli, samen met 12 internationale partners, de Swinging Europe Network Conference, waarop sprekers zoals Nathalie van Laere (die strijdt voor een inhaalbeweging in de cultuursector), Badra Djait (zal een framework bieden rond waarden en normen), Trees De Bruyne (Zal het hebben over duurzame innovatieve strategie) en Don Pandzou (zal het voornamelijk hebben over dekolonisatie) werden uitgenodigd. Daarnaast worden er tips en tricks voor de swingdanswerld gebracht door Belgische bandleiders als Marie-Anne Standaert en Wouter van den Broeck.

Om al deze intense gesprekken en uitwisselingen te verteren programmeert LouisLou voor de 9de keer LouisLou’s Dance Madness tijdens het Trefpunt festival op Sint-Jacobs met dansinitiaties, burlesque shows, dans performances, The Hop Sh Bam Connection Deluxe o.l.v. Marie-Anne Standaert, Royal Garden Blues Liberation Front, Les Croissantes Belges, een mooie samenwerking tussen de familie De Cauter en de familie Mortelmans en Pops & Wops ft. The Birds of Swing & L’Escaut Blues.

Ook in De Haan voorziet LouisLou dansfeesten in een prachtige spiegeltent en dat drie avonden langen tijdens Les Grands Bals op 4, 5 en 6 augustus.

Meer over deze evenementen vind je via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More