Home Concerttip Livestream Meskerem Mees voor #Live2020

Livestream Meskerem Mees voor #Live2020

by Nel Mertens

Dat de livemuzieksector alle steun kan gebruiken nu, is al even duidelijk. En daar wil LIVE2020, een solidariteitsfonds dat werd opgericht door verschillende spelers uit de Belgische muzieksector, toe bijdragen.

Livestreamconcerten zijn momenteel een van de weinige mogelijkheden om in de muziekscene iets van inkomsten te verwerven. Ward en Jeroen van Studio Trad in Erpe organiseerden er de afgelopen periode al verschillende, waar onder andere Marble Sounds en The Starlings reeds een prachtig concert speelden voor een virtueel publiek. De volgende livestream sessie vindt plaats op zaterdagavond 27 juni.

Het is niemand minder dan de Oost-Vlaamse singer-songwriter met Ethiopische roots Meskerem Mees die het podium van Studio Trad zal vullen met haar adembenemende stem, die niet veel meer nodig heeft dan akoestische gitaar en de begeleiding van Febe op cello.

Het livestreamconcert zal vrij te bekijken zijn op Facebook en YouTube. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan LIVE2020. Er wordt beroep gedaan op vrije bijdragen van het publiek om op die manier iedereen de kans te geven om van deze muziek te genieten. Tegelijkertijd biedt het ook de mogelijkheid aan hen die willen of kunnen om een digitaal toegangsticket te kopen zodat de mensen voor en achter de schermen (van backliners tot stagehands, van muzikanten tot boekingsagenten, van dj’s tot podiumbouwers, van geluidstechnici tot roadies en vele anderen) hun job kunnen blijven uitoefenen in deze moeilijke tijden voor de cultuur- en eventsector. “Aangezien we met Studio Trad de gehele live sector (voor en achter de schermen) een warm hart toedragen, willen we graag deze volgende sessie opdragen aan het recent gelanceerde solidariteitsfonds LIVE2020. 50% percent van de opbrengst van het concert op 27 juni wordt rechtstreeks doorgestort naar dit fonds. Wij zijn een organisatie die volledig zonder subsidies werkt, daarom houden we ook een deel voor de artiesten en mensen die achter de schermen aan het werk zijn zodat ook zij die dag niet geheel voor niks moeten werken.” (Jeroen Geerinck, Studio Trad)

Geniet dus op 27/6 mee van Meskerem Mees en geef ook jouw steun aan de muziekwereld, want al wie livemuziek mogelijk maakt en het nu financieel erg moeilijk heeft, verdient onze steun.

Facebookevent / LIVE2020 / StudioTrad / Meskerem Mees

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More