Home nieuws JazzLab stelt voor: Bruno Vansina Quintet & Gingerblackginger

JazzLab stelt voor: Bruno Vansina Quintet & Gingerblackginger

by Björn Comhaire

JazzLab start in de week van 12 januari met twee tournees. Elk met een heel eigen insteek, maar steeds op maat van een breed publiek dat zich graag wil laten verrassen.

Persfoto JazzLab/ Bruno Vansina Quintet © Bram Goots

Het BRUNO VANSINA QUINTET stelt 12 12 voor, een ingenieuze combinatie van beeld en muziek. De band trok naar 12 maffe locaties en maakte er telkens een video (bekijk ze hier allemaal). Die nemen ze mee naar de zalen om te zien hoe ze de muziek zullen beïnvloeden. Muzikaal op het scherp van de snede, met als bonus een kleurrijke visuele component. Compagnons de route: Benjamin Sauzereau, Falk Schrauwen, Cyrille Obermüller en Teun Verbruggen.

12/01 – Kunstencentrum nona, Mechelen 
13/01 – CC De Werf, Aalst
20/01 – CC De Meent, Alsemberg 
21/01 – C-Mine, Genk 
03/02 – CC Casino, Koksijde
04/02 – Handelsbeurs, Gent

Persfoto JazzLab/ Gingerblackginger © Thomas Geuens

GINGERBLACKGINGER is het antwoord van Yannick Peeters op de ‘Wat als…?’-vraag. De bassiste is intussen al jarenlang een vaste waarde binnen de Belgische jazz, maar een eigen band ontbrak nog. En dus ging ze op zoek naar haar ideale band, een groep muzikanten waarmee ze authentieke muziek zou kunnen maken, die vorm en vrijheid combineert. Invloeden uit uiteenlopende hoeken.

Met een rauw, maar ook een spiritueel geluid. Dat werd GingerBlackGinger, een kwintet met twee buitenlandse kleppers – sopraan Claron McFadden en meesterdrummer Jim Black – en twee sterkhouders uit onze lokale scene; Frans Van Isacker en Frederik Leroux. De oorspronkelijke tournee kon niet doorgaan, maar wat we zagen en hoorden tijdens twee zomerconcerten was niet minder dan indrukwekkend.

16/01 – KAAP, Oostende
19/01 – 30CC, Leuven
21/01 – Rataplan, Borgerhout
26/01 – Handelsbeurs, Gent
27/01 – CC De Abdij, Geraardsbergen
29/01 – CC Muze, Heusden-Zolder
06/02 – Kunstencentrum nona, Mechelen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More