Home Belgisch JAUNE TOUJOURS releasen album *Vertigo* in de AB Club

JAUNE TOUJOURS releasen album *Vertigo* in de AB Club

by Luminous Dash

Jaune Toujours is terug van nooit weggeweest: al van midden jaren ‘90 serveert het Belgo-Brusselse collectief een zinderende mix van groove, blazers en accordeon. Met de energie van een rockgroep (zonder gitaren!) het improvisatieplezier van een jazzcombo, de open geest van muzikale avonturiers en het charisma van straatmuzikanten delen ze hun poëtische en pertinente samenlevingsbeschouwingen. Voeg daar een snuif typisch Brusselse zelfrelativering aan toe en je weet op welk feestje je bent.

© Roger Van Vooren

Op 20 september 2024 brengt Jaune Toujours hun langverwachte nieuwe album *Vertigo* uit. Het album bouwt verder op het elan waarvoor de band al internationaal wordt gewaardeerd: geen taal- of andere grenzen (met lyrics in het Engels, Frans en Nederlands), catchy songs, punky attitude, drum-‘n-brass, accordeondub en Belgische ska.

Op *Vertigo* gaat Jaune Toujours nog een heel eind verder op klankavontuur, en de songteksten maken een stand van zaken op van een wereld die zo groot is dat je er van duizelt (vandaar: Vertigo). Er gaat veel mis maar als er iets is dat hoop kan geven, laat het dan muziek zijn. De songs op *Vertigo* proberen de moed niet te verliezen, door te zetten, juiste keuzes te maken. Het lijkt bijna onmogelijk, maar als we eenmaal beginnen zijn we niet meer te stoppen!

Ondertussen is *Vertigo* uitgebracht als single die zowel de straatsfeer van Parijs en Kingston oproept. Een sleazy skasfeertje met fanfaregeluiden, maar ook On-U-Sound-invloeden en het leven iets minder zwaar maakt.

De nieuwe plaat wordt op 2 oktober in de AB-Club voorgesteld.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More