Home Belgisch HET BELGISCH ALFABET L: LILI GRACE

HET BELGISCH ALFABET L: LILI GRACE

by Bart Verlent

Als zussen of broers met elkaar muziek maken, zorgt dat vaak voor magische momenten. Dat geldt zeker voor Dienne en Nelle Bogaerts die al jaren met Lili Grace een fantastisch muzikaal pad afleggen. In 2012 behaalden de zussen de finale van Humo’s Rock Rally maar Compact Disk Dummies gingen met de hoofdprijs lopen. Door hun deelname aan de Rock Rally mochten Dienne en Nelle openen voor onder andere: Nils Frahm, Luka Bloom, Cocorosie,…

© Cath Van Laere

In 2013 kregen de Bogaerts zussen ook de de kans om muziek te schrijven voor het stuk Labyrint van theater Froefroe. Dat was de aanzet om nog muziek te maken voor andere toneelstukken zoals Pentamerone, Red Riding Hood en Brain Freeze. Ook kreeg het duo het aanbod om een soundrack te schrijven voor de films Aura en DieKat. Door al deze aanbiedingen duurde het een tijdje voor ze hun naamloze debuutep uitbrachten.

Na deze ep moesten we wachten tot 2018 op nieuw werk van de zussen. Uit het niets verscheen de knappe single Dreamlover. Maar een jaar eerder waren Dielle en Nelle al aan hun debuutalbum Silhouette beginnen schrijven. Ze trokken in 2017 met een mobilhome door de Ardennen en besloten daar om over het verkeersongeval van hun broer te schrijven. Ze zetten al hun verdriet om in muziek.

Het resultaat kregen we in 2020 te horen op de verbluffend mooie plaat Silhouette. Met hun prachtige samenzang, indrukwekkende soundscapes, meeslepende percussie, een cello en een hobo waar ze bijzondere effecten op zetten, hebben ze een betoverend mooie wall of sound opgebouwd waar ze donkere pareltjes van songs mee maakten.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More