Home Belgisch Gent wordt enkele dagen een Jazz-Walhalla

Gent wordt enkele dagen een Jazz-Walhalla

by Luminous Dash

Van 12 tot en met 15 september halen VI.BE, Ha Concerts en JazzLab 450 (inter)nationale jazzpro’s uit 39 landen naar Gent voor de European Jazz Conference 2024. Er is een conferentieluik, maar men presenteert ook de crème de la crème van de Belgische jazz.

Maar liefst 24 Belgische jazzbands, gekozen door een nationale en internationale jury, showcasen er op los in maar liefst 10 locaties in de Gentse binnenstad. Zo is er bijvoorbeeld het concert van schntzl in het gloednieuwe Wintercircus op zaterdag 14 september. Maar ook gratis caféconcerten van bijvoorbeeld MDCII, Black Flower, Vitja Pauwels’ Early Life Forms of NABOU.

De conferentie staat volledig in het teken van de jeugd, met als thema Tomorrow Comes Today. In samenwerking met De Centrale is er, naast het officiële showcaseprogramma, voor één avond een podium in handen van young curators op donderdagavond.

Het volledige programma vind je hier.




You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More