Home nieuws Dream. Een fotoboek van Depeche Mode!

Dream. Een fotoboek van Depeche Mode!

by Nel Mertens

Ontwerpster en fotografe Michaela Olexova (geboren in Tjechië, wonend in het VK) moet zich de gelukkigste vrouw gevoeld hebben, toen ze indertijd els redacteur van Bong aan de slag kon. Het populaire tijdschrift van de fanclub van Depeche Mode gaf haar de kans haar favoriete band op de voet te volgen.

Dat bracht een rijkdom aan Depeche Mode-foto’s op, waarvan de beste nu verzameld werden in het fotoboek Dream – Depeche Mode Photographs 1994 – 2002.

Het boek bevat digitaal gereproduceerde foto’s, waarvan sommigen eerder reeds gepubliceerd werden, maar ook andere die het daglicht nooit eerder zagen. Foto’s die werden vastgelegd op verschillende tours, in de studio en achter de schermen.

Olexova legt uit: “Ik wilde deze foto’s aan Depeche Mode fans presenteren in een hogere kwaliteit. Dream is daarnaast ook mijn persoonlijke eerbetoon aan Depeche Mode en viert hun muzikale genialiteit.”

Geboekt met de initialen DM, is Dream een bijzonder goed gekozen titel. “Het is mensen aansporen om hun dromen te durven leven, wat er ook gebeurt, hoe groot of klein”, voegt Olexova toe. “Ik had nooit kunnen bedenken dat ik zou gaan samenwerken met mijn idolen. Ik maak altijd grapjes over hoe ze verantwoordelijk waren voor bijna alles in mijn leven, want dit was de eerste van vele toevallige momenten die volgden; van Praag ruilen voor Londen, om mijn man te ontmoeten, om mijn eigen ontwerpbedrijf op te bouwen. In realiteit is het natuurlijk aan het individu om niet alleen te dromen, maar om actie te ondernemen om ze te helpen realiseren. In 1991 ging ik langs bij Mute Records met het plan om een ​​boek te maken over mijn favoriete band. Ik wist niet hoe mijn leven zich zou ontvouwen door dit idee gewoon al naar buiten brengen. Dertig jaar later heb ik eindelijk mijn boek gekregen, waarin staat dat dromen echt uitkomen, als ze er toe doen. Dat is een boodschap die ik wil doorgeven aan mijn eigen dochter, aan wie het boek is opgedragen.”

Dream – Depeche Mode Photographs 1994 – 2002 verschijnt op 4 november bij The Baoli Ltd. Met een strikje er rond, is dit alvast het perfecte Klaas- en Kerstvoer voor ons! De standaard editie (zwarte cover) kost £20. De gelimiteerde editie (witte cover, 1000 genummerde en gesigneerde exemplaren) schaf je aan voor £25. Voorbestellen kan reeds. 5% van de opbrengst gaat naar het goede doel Mind, een vereniging die zich inzet voor mentaal welzijn.

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More