Home nieuws Documentaire over ontstaan van de Gentse Blues Scene

Documentaire over ontstaan van de Gentse Blues Scene

by Björn Comhaire

Wie de Gentse blues scene een beetje kent, kent ongetwijfeld de Missy Sippy. Een populair bluescafé waar regelmatig live wordt opgetreden en waar bluescoryfeeën als Tiny Legs Tim en Guy Verlinde kind aan huis zijn.

Tiny Legs Tim © Björn Comhaire

Jonge en oudere blues fans komen van overal te lande om er te genieten van de blues, van de hechte gemeenschap van vrienden en fans en van veelbelovende jonge muzikanten die er hun eerste stappen op het podium zetten.

In tegenstelling tot andere podiumkunstenaars, krijgen muziekmakers en bluesmuzikanten weinig tot geen overheidssteun. Om van hun passie hun beroep te maken moeten ze niet alleen straffe muziek maken, ze worden ook uitgedaagd om dag na dag slim en toegewijd te ondernemen. Hetzelfde geldt voor wie vandaag een club of café wil runnen. Daarom wordt in Goin’ down to Missy Sippy ook ingezoomd op de passie en hartstocht van Marie en Jelle, de zaakvoerders van Missy Sippy.

Dominique Willaert – werkzaam in Victoria Deluxe – nam vanuit z’n bewondering voor de fijne groep muzikanten en uitbaters van Missy Sippy het initiatief om samen met cineast Brecht Vanhoenacker en collega-monteur Steve Shorrock deze documentaire te draaien. Ze deden dit met een minimum aan middelen, maar een maximum aan passie.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More