Home nieuws Botanique lanceert najaarsoffensief met gloednieuwe festivals Les Nuits Weekender en Tough Enough

Botanique lanceert najaarsoffensief met gloednieuwe festivals Les Nuits Weekender en Tough Enough

by Hans Vermeulen

Concertzaal Botanique heeft dit najaar – los van de gewone, sterke programmatie – het vizier gericht op een paar nieuwe festivals die organisatorisch tijdens Les Nuits in mei uitgetest werden in het kader van een All Access-festivaldag. Je kon toen met een dagticket de oversteek maken tussen de vier podia. Een beetje het concept van de traditionele festivalzomer dus.

Van 1 tot 3 november – in volle festivalherfst – openen de drie binnenzalen hun poorten op gelijkaardige wijze. Het festival zal Les Nuits Weekender heten.

51 bands en artiesten, 17 per dag, worden mooi verdeeld over de podia van Museum, Rotonde en Orangerie. De bedoeling hier is het aanbieden van een typisch Bota-programma met een uitgekiende mix van artiesten die al furore hebben gemaakt in alternatieve middens en nieuwe namen die toppers van morgen (of toch volgend jaar) kunnen worden.

Grote namen op Allerheiligen zijn techno popdiva Kelly Lee Owens, Geordie Greep (Black Midi), Diana Burkot (Pussy Riot) en een paar vedetten van Sonic City 2023. Daar stonden University en Kate NV van Decisive Pink) uit te blinken en dat zullen ze in de Bota zonder dralen herhalen. Op zaterdag kunnen we niet naast Tramhaus, Hyper Gal en Fabiana Palladino kijken.

Absolute vedette op de slotdag is English Teacher dat een dikke twee weken geleden Pukkelpop in vervoering bracht. Met Mabe Fratti en Charlotte Day Wilson komen nog gehypete namen langs. Het volledige programma kan je op een aparte website van Les Nuits Weekender raadplegen. Twee artiesten van dit driedaagse festival kwamen al eens langs voor een korte maar erg gewaardeerde showcase. Basile3 kwam zijn Franse dark ambient met verwijzingen naar Haxan Cloak demonstreren. Hij werkte al samen met Alto Fuero en Sabrina Bellaouel en durft live wegzweven richting rap. Erna was het de beurt aan onze landgenoot Lambrose die we kennen als roadie bij La Jungle. We werden meteen opgeslokt in zijn universum dat felle drums met hyperkinetische elektronica vermengt. We waanden ons in de Boiler Room want nog nooit klonken drums zo techno als die avond.

Landrose

Je kan heen en weer reizen met de trein aan de helft van de prijs van een gewoon treinkaartje. De kortingcode vind je op het concertticket. Tickets voor het festival zelf kan je hier bestellen: www.lesnuitsweekender.be

Een maand later is stoerdoenerij het thema op 29 en 30 november voor het al even kersverse festival Tough Enough. Hetzelfde Les Nuits Weekender-concept wordt op dit heuse roots-festijn toegepast over 2 dagen met de nadruk op bands die het best gedijen in de brede wereld van de gitaarrock, blues en garagerock. Ook hier wisselen gevestigde namen af met nieuwkomers aan het gitaarfirmament.

De meest opvallende namen zijn ongetwijfeld Giant Sand, Chuck Prophet, Powersolo en Fifty Foot Combo. Maar met relatief nieuwe bands als The Black Mirrors en Tuff Guac komt veel fraais voor jong tegengewicht zorgen. Ook voor Tough Enough werd een aparte site uitgewerkt waarop alle details uitgelegd worden.

Die vind je hier: www.toughenough.be.

Laat de muzikale herfst dus maar komen. Het komende weekend dromen we hiervan bij een nazomers offensief. Hier kan de Bota’Carte erg handig blijken. Die biedt kortingen van minstens 3 euro per concert en kost slechts 15 euro. Vanaf het 5de concert tijdens één kalenderjaar heb je de aankoopprijs van de kaart al gerecupereerd. Er is zelfs een Bota’Carte Duo. Die kost 25 euro en bezorgt je alle voordelen in een 1+1-formule. Vergeet vooral niet dat je in de Botanique moet zijn om de opkomende artiesten te ontdekken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More