Home Belgisch BELTOON: ZONEN MET VADERS.

BELTOON: ZONEN MET VADERS.

by Nel Mertens

Laat ons even het kadertje kleuren… Met Ogen Voor Een Andere Blik als titel voor hun nieuwe plaat, vangen Zonen Met Vaders meteen alle aandacht. Hun debuut verschijnt op 10 januari 2020 (10012020), maar Mr. Buiten De Lijntjes wandelde vandaag als eerste single alvast binnen.

Is dit pop uit de Vlaamse ondergrond of moderne Nederlandstalige kleinkunst? “Da gade gij nie bepalen”, laat het zevental alvast weten. De band nodigt ons gracieus uit om – als we dan toch willen dansen – dit te doen met de zeis. Maar nooit te lang. Deze gloednieuwe band blijkt een frisse eigenzinnigheid uit te ademen en dat doen ze vooral met woorden. Woorden die triggeren, onduidelijkheid scheppen en je toch stevig laten aanvoelen dat ze niet zómaar werden uitgezongen.

De grauwe elektronicasound, gevuld met een repetitief ritme en rebels traag uitlokkende gitaarsneren die uitbarsten in een grimmig koud spel met de kille stem van ML. Een hap adem tussendoor en het nummer buigt even om naar een stukje in Eefje De Visser-stijl. Warme rust. Maar lang mag het niet duren, want al snel wordt dit opgeslorpt in een apocalyptisch klinkende draaikolk. Dit is geen ondergrondpop. Noch kleinkunst. Dit is geniaal.

Mr. Buiten De Lijntjes<