Home nieuws BELTOON : STEREOSEAT

BELTOON : STEREOSEAT

by Nel Mertens

Met Tom Van Dorpe (zang, gitaar), Maarten De Meyer (bas, synths), David Van Glabeke (gitaar, zang) en Jelle Lefebvre (drums) is de Gentse rockband Stereoseat meer dan enkel de optelsom van Kenji Minogue, Vive La Fête, Absynthe Minded en Pink Room.

Dat bewezen ze reeds met hun albums Safety Car Crash (2015) en Heavenly Creatures (2020), waarin we een onmiskenbaar eigen geluid horen dat bewijst dat gitaarmuziek ook vandaag relevant en vernieuwend kan klinken. Als we denken in termen van rock, alternatief, garagerock,… zitten we alvast in de goeie richting, maar voegen er graag aan toe dat er een grenzeloos hoekje af is. Met nummers met verrassende wendingen, lef en pit waren wij al snel verkocht voor hun energieke sound.

Dat geldt ook voor Arcade, een track van hun laatste album Heavenly Creatures, die net als de single met een knappe videoclip (door Tim Van Dorpe) verscheen.“I guess I feel a little emotional” horen we aan het begin en dat is licht uitgedrukt. Zwaar grungy klinken gitaarriffs en drums waarmee je wellicht de hartstilstand van eender welke overstresste zakenman kan reanimeren. Ze rukken aan met een kracht die je niet kan weerhouden om – zelfs helemaal alleen in uw kot – de pit in te duiken. Een overweldigend rijke sound die je als een bombastisch dreigende elegantie kan benoemen. En die elegantie neemt alleen maar toe wanneer het nummer stilvalt in gitaar getokkel en piano en met een sombere gesproken dialoog lijkt uit te doven. De gitaarsnaren die plots opduiken lijken bluesy blazers en niets doet vermoeden dat het nummer plots weer zou openbarsten in die heerlijk overweldigende sound waarmee Arcade begon. Madness!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More