Home Belgisch BELTOON: RHEA.

BELTOON: RHEA.

by Didier Becu

De beltoon van de dag is een nieuw segment op Luminous Dash waarbij we je dagelijks een song voorstellen die je, dat vinden wij toch, gerust een paar keer per dag door je speakers mag draaien om dan te zuchten dat er verslaving in het spel is. De enige rode draad is dat het Belgisch en fris is.   

Gent en rock ’n roll. We zouden bijna beweren dat het synoniemen zijn. Dat komt natuurlijk door de vele rockgroepjes die zich verschansen in de bruine muziekkroegen om, eens het ei gelegd is, schreeuwend naar buiten te komen en ongeneerd van zich te laten horen.

Eén van die bands is Rhea. Dit jaar is het menens, want Rhea brengt niet minder dan twee ep’s uit. In de herfst verschijnt Lust For Blood Pt.2. Maar eerst moet je natuurlijk een eerste deel uit hebben vooraleer je aan een tweede begint, en deze release ligt ondertussen al een tijdje bij jou platenboer te blinken. De ep werd opgenomen onder het wakend oog van producer Alex Newport, een mijnheer die ook al Bloc Party, Frank Turner, The Mars Volta en Sepultura in zijn studio had. Uit die plaat komt nu een tweede single: Baby I’m Sorry. Een song die alle kaarten van de band op tafel legt. Lekker rockend en zelfs commercieel goed bekkend, of om het anders te zeggen: in iedere rechtvaardige wereld zou deze glamrockparel een hit moeten zijn. Eentje om te zingen op de fiets, hangend aan de toog of gewoon terwijl je in de wachtrij bij de bakker staat. Rhea weet wat aanstekelijke poprock is, en bewijst dat ten volle met deze song.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More