Home nieuws BELTOON : NIELS HENDRIX & DE BELEVENISSEN

BELTOON : NIELS HENDRIX & DE BELEVENISSEN

by Nel Mertens

Ze keken enorm uit naar hun eerste show op 18 april, als voorprogramma van Noordkaap in de AB in Brussel. Corona besliste er anders over, maar ze lieten zich ondertussen wel al via een livestreamsessie horen. Niels Hendrix laat, samen met zijn Belevenissen, weten dat ze nu best wel wat last beginnen krijgen van Allenigheid. Dit duurt liefst niet te lang meer want de muzikant in de mens verlangt, samen met zijn band, naar een podium.

Je kent Niels misschien van het platenlabel Fons Records, The Shovels, The Birds That Change Colour, Buffoon of de groovepopband Fence, maar Niels Hendrix & De Belevenissen is zijn nieuwe muzikale belevenis, samen met Alessio Di Turi (drums) en Lesley Troquet (bas).

Het lied werd eigenlijk vorig jaar al opgenomen maar het trio stelt dit nieuwe nummer graag nu voor, als eerste kennismaking. Erg toepasselijk, want de Allenigheid drukt op alle schouders, druipt van elk gezicht, opgesloten binnen die vier muren van die ‘veilige’ maar eenzame bubbel. Verder is enige gelijkenis met de realiteit louter toeval.

Allenigheid laat kunstige rock met een kleinkunstig hart en knappe Nederlandstalige zang horen. Op de drums worden ferme lappen uitgedeeld en de snaren werden niet opgeblonken, maar geven dit nummer pit en de ruwe toets, wat de sound wegrukt uit wat we gewoonlijk kennen als Nederlandstalige pop of kleinkunst.

Optredens met applaus zijn helaas onmogelijk, dus laat Niels, Alessio en Lesley weten wat jij van hun Allenigheid vindt. Wij wachten ondertussen ongeduldig op hun eerste single Lastig, die binnenkort verschijnt!

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More