Home Belgisch BELTOON : NEWMOON.

BELTOON : NEWMOON.

by Luminous Dash

Fan van The War On Drugs maar zoek je het liever in eigen land? Dan moet je zeker eens de nieuwe single van het Antwerpse Newmoon opzetten. Hij heet Collide Into Me en werd onlangs uitgebracht. Iets minder afgekruid met de punkingrediënten van enkele vorige nummers maar overgoten met een extra laag van een dromerige gitaarsound die ervoor zorgen dat ze iets weg hebben van de Amerikaanse bende van Kurt Vile.

Het fantastische stemtimbre van zanger Bert Cannaerts past perfect samen met die dromerige gitaarsound en maakt ons wat ongeduldig voor de nieuwe plaat.

Ook de sound van de drums past perfect in het plaatje. Enige minpuntje is dat de basdrum soms wat minder goed in time klinkt. Dit valt op doordat die vrij veel attack heeft. Langs de andere kant doet dit vermoeden dat er niet zo heel veel editing aan te pas is gekomen. Een keuze die absoluut aan te moedigen is. Anders zuig je immers het leven uit muziek, en dat gebeurt de dag van vandaag veel te veel.

Wij kijken alleszins uit naar 11 oktober. De dag dat de nieuwe plaat uitgebracht wordt. Maar laat die punk van de vorige nummers er maar af wat ons betreft. Wij houden veel meer van deze versie van Newmoon, en daarom onze beltoon van de dag!

David Van Den Bosch

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More