Home Belgisch BELTOON: JOHN GHOST.

BELTOON: JOHN GHOST.

by Didier Becu

De nieuwe Belgische jazzlichting zit overduidelijk in de lift. Bands die één voor één verschillend klinken, maar allen weten ze de brug te slaan tussen de jazz- en rockliefhebber. Ook John Ghost is een band die uitstekend in dit rijtje past.

(c) / Jo De Geest/John Ghost

Na de zomer verschijnt via Sdban Records het tweede album van John Ghost. De titel spreekt alvast voor zich: Airships Are Organisms. Kosten noch moeite werden gespaard, want ze kregen de hulp van producer Jørgen Træen die reeds achter de knoppen zat bij Jaga Jazzist, Kaizers Orchestra, Hubro en Sondre Lerche.

Deze week verscheen de tweede teaser uit het nieuwe album. Op Time//Traveler absorbeert het sextet rond gitarist/componist Jo De Geest traditionele jazz, avant-garde, krautrock en zelfs een vleugje new age. Apart, zonder dat het al te moeilijk wordt, en vooral een klankentapijttrip die je niet te vlug zal vergeten.

De plaat wordt voorgesteld op 28 november in de Handelsbeurs in Gent. Maar wie er wat vroeger wil bij zijn, kan ze op 27 juli zien op het Walter De Buck-plein, tijdens de Gentse Feesten samen met Reena Riot en op 16 november spelen ze eveneens in de Appeltuin in Leuven.

Naast bezieler Jo De Geest spelen bij John Ghost ook: Rob Banken, Wim Segers, Karel Cuelenaere, Lieven Van Pee en Elias Devoldere.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More