Home Belgisch BELTOON: HYDROGEN SEA.

BELTOON: HYDROGEN SEA.

by Didier Becu

De mooiste plaat van het moment komt uit eigen land: Automata van Hydrogen Sea. De kracht van de band zit hem in het feit dat ze mystiek en hitgevoeligheid perfect weten te combineren.

Muziek die perfect past bij de sensuele stem van zangeres Birsen Ucar. Deze week verscheen de derde single uit hun tweede plaat: Cold Water, meteen onze Beltoon van de dag!
De video is een minimalistisch experiment van Visuals Internationals die ook het artwork van het album creëerde. 

Birsen Ucar: “Het nummer Cold Water is een aanklacht tegen het ontrafelen van de biosfeer. We wilden de video bewust sober houden, zodat alle aandacht naar de stem en het verhaal kan gaan. Mijn hoofd staat symbool voor onze aarde tollend in een zee van duisternis. Het is een knipoog naar het ‘overview effect’, waarbij we de planeet vanop een afstand gadeslaan en zo kunnen zien dat we eigenlijk allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Het is in feite een lesje in nederigheid, dat je ook terugvindt in het artwork en uiteindelijk de rode draad vormt van het hele Automata-album.”

Dit zijn de komende livedata

31/07 – Moods Festival, Brugge
02/08 – Midzomer Leuven 
01/10 – De Roma, Antwerpen
02/10 – Vooruit, Gent
03/10 – De Casino,  Sint Niklaas

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More