Home Belgisch BELTOON: CHARLOTTE ADIGERY.

BELTOON: CHARLOTTE ADIGERY.

by Didier Becu

Ongeveer drie jaar geleden, het was een zwoele middag op het Gentse DOK tijdens Big Next, zagen we haar voor de eerste keer: de Gentse Charlotte Adigéry. Poulain van de broertjes Dewaele met wie ze had samengewerkt voor de soundtrack van Belgica, maar met haar project WWWater (dat toen niemand kende) bewees dat ze over nog meer force beschikte.

Het door uw dienaar bedachte “R’n B voor fans van Jon Spencer” deed Charlotte schaterlachen en nadien is er enorm veel gebeurd. Een buitenlandse tour met de legende Neneh Cherry, door Courtney Barnett uitgenodigd op Sonic City en het succes van WWWater dat alsmaar groter werd.
Charlotte Adigéry doet het ook nog steeds solo, zoals in het begin van dit jaar op de door DEEWEE uitgebrachte ep Zandoli die ze samen met haar vriend Bolis Pupul opnam. 

Wij kozen daaruit de single High Lights waarin Charlotte het over haar roots heeft en hoe moeilijk het soms is om aanvaard te worden. Het mooiste wat Charlotte tot dusver deed (vinden wij) en daarom onze beltoon van de dag

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More