Home Belgisch BELTOON : BEUK.

BELTOON : BEUK.

by Nel Mertens

We bekennen, er was een periode dat we dachten dat bands die covers speelden kinderen van de duivel moesten geweest zijn… Ondertussen weten we dat sommige nummers zo legendarisch zijn, dat ze zichzelf opdringen om te blijven spelen.

En maar goed ook, want topnummers moeten gespeeld en begeerd worden en dat is precies wat het Brugse hardrock-‘n-rolltrio Beuk doet met Voodoo Child van Jimi Hendrix.

In 2020 is het 50 jaar geleden dat Jimi Hendrix overleed en deze cover is Beuks eerbetoon aan deze Amerikaanse gitarist en singer-songwriter die hen inspireert en een revolutionaire voetafdruk naliet in de muziekwereld.

Johnny Allen Hendrix (1942 – 1970) was niet alleen een flamboyante virtuoos, maar ook baanbrekend door het spelen van nieuwe akkoorden, zijn gebruik van feedback, vernieuwende opnametechnieken en qua stijl het ongegeneerd psychedelisch mengen van rock, soul en blues.

Parsifal Record Label stuurde Beuk naar producer Romesh Dodangoda in Cardiff (Wales), die bekend staat voor zijn werk met Motörhead. En dat maakt de cirkel rond: de jonge zanger Lemmy Kilmister was immers de roadie van Jimi Hendrix.

Riskant om je eerste cover aan deze grote gitarist op te dragen? Jawel. Maar Beuk-broeders Roel Jacobus (stem en bas), Meyke Demey (gitaar) en Larry De Moor (drums) zetten hier hun eigen, knap opgeruwde versie van een prachtnummer mee neer!

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More