Home Belgisch BELTOON: PEUK.

BELTOON: PEUK.

by Didier Becu

De beltoon van de dag is een nieuw segment op Luminous Dash waarbij we je dagelijks een nummer voorstellen dat je, dat vinden wij toch, gerust een paar keer per dag door je speakers mag draaien om dan te zuchten dat er verslaving in het spel is. De enige rode draad is dat het Belgisch en fris is

PEUK – Faceless Doll In Voodoo

De fuzz van Nirvana en de venijnigheid van Hole in één band? Zelfs Courtney en Kurt zouden het niet hebben kunnen verzinnen. Nele Janssen wel. Sinds ze bassist Jacky Willems (Heisa) en ene Dave Schroyen (Millionaire en honderd andere groepen) tegen het lijf liep, laaide Peuk sneller op dan het allesverwoestende vuur van de Notre Dame. Kwestie van in de pyromane sfeer te blijven.

Begin dit jaar konden we kennis maken het verpletterende debuut, dat sinds kort ook op groen vinyl uit is, en nu al met ongeduld staat te drummen om zeer hoog in onze top tien van 2019 te eindigen.

Opvallend, naast de onweerstaanbare stem van Nele, is hoe gevarieerd dit Limburgse drietal uit de hoek kan komen. Soms ongeneerde grungenoise met een scherp kantje en vooral een hedendaags jasje, dan weer straight in your face Riot Grrrl of mystiek en breekbaar zoals in de single Faceless Doll In Voodoo. Toekomstmuziek die nu al realiteit is geworden. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More