Home Belgisch BELPOP-Veteranen DEREK & THE DIRT stellen in oktober nieuw album voor

BELPOP-Veteranen DEREK & THE DIRT stellen in oktober nieuw album voor

by Didier Becu

De Gentse Belpop-veteranen Derek & The Dirt brengen binnenkort een nieuw album uit: Faster. De plaat wordt – waar kan het ook anders – voorgesteld in Gent en wel op 10 oktober voorgesteld in Trefpunt Concertzaal (Walter De Buckplein).

In 1989 behaalde Derek & The Dirt met hun eerste single, Oh by the way, die geproducet werd door Thé Lau een gigantische hit. Later volgden naast een paar prima albums, hits als Run en Rosie. Maar vooral had de band de reputatie van één van de beste livebands van dit land te zijn. 

Na de live-cd Fourplay die voor Radio 1 werd opgenomen, splitte de band in 1993 en gingen gitarist Pim Wolf en zanger Derek elk hun eigen weg. Gelukkig is geen enkel afscheid definitief, ook niet van Derek & The Dirt. De band maakte in 2017 enkele reünie-optredens, met een jaar later het nieuwe album All Today’s Words als gevolg. En nu, zovele jaren later kunnen de fans opnieuw een plaat in hun collectie van de Gentenaars toevoegen.

FacebookevenementFacebookWebsite

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More