Home nieuws BELGISCH ALFABET M: MUSIC FOR INSTALLATIONS

BELGISCH ALFABET M: MUSIC FOR INSTALLATIONS

by Patsker Omaer Beguin

Net over de taalgrens, weg van de Vlaamse drukte en in alle rust, knutselt Pieter Ghyselinck lustig aan zijn elektronisch project Music For Installations. Ghyselinck houdt van actieve klankwerelden en creëert sonische landschappen die lege plekken en donkere kamers een ander karakter geven. Music For Installations zag het daglicht naast Lounasan, het oorspronkelijke ambient project waarmee Ghyselinck als elektronisch muzikant begon.

BELGISCH ALFABET M
© Patsker Omaer Begiun

De gemoedstoestanden en ideeën van de Oost-Vlaming uitten zich in donkere drones en soundscapes voorzien van wispelturige texturen die niet meer aansloten bij de mooie ambient golven van Lounasan. Deze geluidsroerselen hadden een andere noemer nodig.

Music For Installations levert soundtracks waardoor de (live) belevenis van artistieke tentoonstellingen een andere dimensie krijgt, en waarbij de stroom van chaotische patronen en klanken een eigen leven gaan leiden. Humor en cynisme gaan hand in hand bij de geluidskunstwerken van Music For Installations. Men gelooft het bijna niet, maar Brian Eno kwam tien jaar later (2018) met dezelfde naam op de proppen voor zijn cd box. Ghyselinck vormt ook nog samen met Jovica Storer (Joost Carpentier) het duo Cycles of Moebius dat met surrealistische soundscapes meer de kosmische richting uitgaat.

Music For Installations bracht in het begin van 2020 het boeiende en avontuurlijke Fractions Of Unity op Wool-E Discs uit. Ghyselinck duikt ook nog eens regelmatig op met techno DJ Karim S featuring Lounasan met meer dansbaar werk. Er valt duidelijk héél wat te ontdekken rond Ghyselinck en zijn Music For Installations.

https://lounasan.bandcamp.com/

https://cyclesofmoebius.bandcamp.com/

https://musicforinstallations.bandcamp.com/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More