Home nieuws ASQ nodigt Lara Chedraoui, Bert Ostyn, Jelle Cleymans en Lily Grace uit

ASQ nodigt Lara Chedraoui, Bert Ostyn, Jelle Cleymans en Lily Grace uit

by Björn Comhaire

Voor heel wat muziekliefhebbers was de coronaperiode er één van ontelbare streamingconcerten. Van de soms wat knullige en onbeholpen homebrew DIY concertjes die we de eerste maanden voor de kiezen kregen, tot groots opgevatte professionele producties zoals het etmaal met Het Zesde Metaal. Ze moesten onze honger naar muziek helpen stillen en de mentale gezondheid van de muzikanten in balans houden. Het ene initiatief deed het al beter dan het andere maar allemaal werden ze geboren uit liefde voor de melodie.

Af en toe leverde die streaming-ijver ook prachtige pareltjes en verrassende samenwerkingen op. Eén ervan is het initiatief van Another String Quartet aka ASQ. Aan de snaren horen we Trui Amerlinck (cello, contrabas en arrangementen), Ciska Vandelanotte (viool), Charlotte Verdoodt (viool) en Katrien De Munter (altviool) die de muziek verzorgen voor vier invités.

Achtereenvolgens nemen Lara Chedraoui, Jelle Cleymans, Lily Grace en Bert Ostyn plaats voor naast en tussen ASQ. Het resultaat is een ruim 30 minuten durende opeenvolging van kippenvelmomenten opgenomen in het Gentse Spazio24. Mooi in beeld gebracht door Lars Grote en Frederik van Melle en professioneel gemixt door Pieterjan Seynaeve.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More