Home Belgisch ALK-A-LINE – Homo Sapiens (Cheap Satanism Records).

ALK-A-LINE – Homo Sapiens (Cheap Satanism Records).

by Nel Mertens

Ferme dames zijn het, de 2 electro-witches Laurence Castelain (Flesh & Fell, The Chicks) en Sandra Hagenaar (Fifty Foot Combo) van Alk-A-Line! Het Brusselse duo brengt elektro onder invloed van pop(post)punk en klinkt energieker dan ooit.

Met Castelein a.k.a. Sonic Witch als bassiste / zangeres en Hagenaar a.k.a. Toxic Witch aan de synths, theremin en met microfoon krijgen we een trashy, doch verfijnde vrouwelijke sound te horen. Met hun nieuwe single Homo Sapiens doen ze dit opnieuw. Een aankondiging van hun album Species&Specimens dat er – na een ep en lp –  in september bij  het label Cheap Satanism Records komt. Stevige, donkere beats en baslijnen, shouting voices en striemende synths die er professioneel door gehaald werden: vol lef, punky attitude en pit! In de videoclip krijgen we beelden te zien van hun optreden in Magasin 4 in Brussel, eerder dit jaar.

Op W-festifal brengt Red Zebra de Alk-A-Line-dames mee als special guests voor hun optreden op zondag 18/8.

Om Alk-A-Line zelf live aan het werk te zien, is het (voorlopig) nog even wachten: op 18 april 2020 spelen ze samen met Red Zebra en De Brassers in de Magdalenazaal in Brugge.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More