Home nieuws Afscheid van electro-pionier Klaus Schulze (1947-2022)

Afscheid van electro-pionier Klaus Schulze (1947-2022)

by Nel Mertens

Als er een muziekhemel bestaat, dan zijn we ervan overtuigd dat er daar deze week een heus feestje is losgebarsten is. Opnieuw is het afscheid nemen van een artiest. De Duitse componist en elektronische muziekpionier Klaus Schulze is op 26 april, op 74-jarige leeftijd, na een lange ziekte, maar toch onverwachts, overleden.

Hij bracht meer dan 60 albums uit op zo’n 50 jaar uit. In een lange carrière onder eigen naam of onder zijn alias Richard Wahnfried, maar ook als lid van bands als Tangerine Dream, Asha Ra Temple, The Cosmic Jokers, Go… Ook zijn samenwerkingen uit met Alphaville en met Lisa Gerrard van Dead Can Dance bleven niet onopgemerkt.

Hoewel hij het zelf niet zo graag hoorde, beviel zijn werk ook new age-fans in zijn beginperiode, maar was het vooral in de spirit van krautrock en de Berlijnse school te kaderen. Nooit verlegen om een experiment door in zijn elektronische composities bijvoorbeeld plots ook een cello, akoestische gitaar of operazanger te laten opduiken.

Een man die een muzikale erfenis achterlaat, met een duurzame sonische voetafdruk.

Rust en dans in vrede, Mr. Schulze.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More