Home nieuws AB trekt opnieuw door Brussel met De Gelukkig Zijn Sessies

AB trekt opnieuw door Brussel met De Gelukkig Zijn Sessies

by Luminous Dash

De Gelukkig Zijn Sessies zijn al jarenlang een succesformule om anderstaligen al zingend Nederlands te laten oefenen. Na het succes van de twee voorgaande edities trekt AB ook dit concertseizoen met haar maandelijkse zangstondes door heel Brussel, in samenwerking met N22. Ze bezoekt daarbij maandelijks een ander Brussels gemeenschapscentrum. Het startschot van de nieuwe reeks Gelukkig Zijn Sessies wordt ter ere van de Week van het Nederlands op 3 oktober gegeven in Muntpunt.

GELUKKIG ZIJN SESSIES (c) AB
GELUKKIG ZIJN SESSIES © AB

In een kosmopolitische stad als Brussel waar meer dan 180 nationaliteiten op een relatief klein grondgebied samenleven kan taal een verbindende factor zijn. Sinds 2017 probeert AB haar steentje bij te dragen aan de meertaligheid van haar omgeving via De Gelukkig Zijn Sessies.

Tijdens De Gelukkig Zijn Sessies nodigt AB anderstaligen uit die graag op een speelse manier de Nederlandse taal willen oefenen. De groep wordt steeds begeleid door een pianist en een zanger die bekende en minder bekende Nederlandstalige liedjesteksten voorbereiden en aanleren. Deelnemers leren zo niet alleen de woordenschat, maar ook de Vlaamse cultuur beter kennen. Goed kunnen zingen is daarbij geen vereiste, enthousiast zijn is dat wel.

Ook dit concertseizoen wil AB De Gelukkig Zijn Sessies dichter naar de Brusselaars brengen. Daarom trekt ze voor de derde maal op tour door de hoofdstad.

Door de samenwerking met N22, het netwerk van de Brusselse gemeenschapscentra, worden De Gelukkig Zijn Sessies toegankelijker voor een breed publiek. De gemeenschapscentra willen plekken dichtbij de Brusselaars zijn, waar ze elkaar kunnen ontmoeten en verbinding kunnen vinden. Plekken waar alle Nederlandslustigen terecht kunnen en waar ze in contact komen met het Nederlands en het ook kunnen oefenen.

N22 zet zich actief in om via dit project nog meer Nederlandslustigen te bereiken. Door cultuur en taal te combineren, biedt AB een unieke ervaring die niet alleen de woordenschat verrijkt, maar ook de Vlaamse cultuur dichter bij de deelnemers brengt.

Vorig seizoen was deze samenwerking een groot succes. Brusselaars kwamen samen in verschillende gemeenschapscentra om op een speelse manier hun Nederlands te verbeteren. Dit jaar zijn er nog eens zes andere gemeenschapscentra die enthousiast aansluiten bij dit initiatief, verspreid over het hele gewest.Vanaf oktober vindt er maandelijks één sessie plaats in een gemeenschapscentrum in Brussel. Het startschot wordt daarbij gegeven op 3 oktober tijdens de Week van het Nederlands met een sessie in Muntpunt. Afsluiten doet AB naar jaarlijkse gewoonte met een groot zangfeest in AB Club op 11 juni.

Tourdata

03/10 – Muntpunt (Brussel)
26/11 – GC Essegem (Jette)
02/12 – GC De Rinck (Anderlecht)
09/01/2025 – GC De Zeyp (Ganshoren)
06/02/2025 – GC Den Dam (Oudergem)
28/04/2025 – GC De Linde (Haren)
08/05/2025 – GC Ten Weyngaert (Vorst)
11/06/2025 – AB Club (Brussel)

Raadpleeg hier de volledige kalender van De Gelukkig Zijn Sessies. Deelname is gratis na inschrijving.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More