Home nieuws 1000 Titels van De Kommeniste krijgt een heruitgave

1000 Titels van De Kommeniste krijgt een heruitgave

by Bart Verlent

De Antwerpse postpunk band De Kommeniste werd opgericht in 1978 en in 1980 al ontbonden. De legendarische band bracht slecht twee singles uit en één album. Een maand voor de band splitte, mochten ze het voorprogramma verzorgen van hun helden Joy Division in de King Kong in Antwerpen. Zanger Marc Meulemans overleed in 2007. Hij was grafisch vormgever die ook hoezen ontwierp van onder andere Soulwax, A Brand en dEUS.

© De Kommeniste

Het album 1000 Titels nam de band op na de split en werd uitgebracht in een witte hoes waarvan elk exemplaar een eigen titel kreeg. Er werden slechtst 1000 exemplaren van gemaakt. In 2010 bracht Onderstroom Records het album terug uit.

Op 1 februari verschijnt er terug een nieuwe heruitgave, en dit naar aanleiding van het 40-jarig jubileum. Bij deze nieuwe vinyl versie zal ook een cd zitten met daarop alle nummers van De Kommeniste die ooit op cassettes of op ep stonden. Daar bovenop krijg je ook werk van het kortstondig verlengstuk The Plant (die ook een nummer uitbrachten op de legendarische verzamelaar Get Sprouts) en een demotrack die opnieuw is ingezongen door Marcel Vanthilt.

WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More