Home Live ZEVERROCK, De Pinte (06/08/2016)

ZEVERROCK, De Pinte (06/08/2016)

by Didier Becu

Drieëntwintig jaar geleden werd Zeverrock geboren. De jongste editie had op vrijdag Clouseau als headliner op vrijdag en dat zorgde er natuurlijk voor dat het kleine festival in de deelgemeente van De Pinte reeds lang uitverkocht was. Wij kozen de zaterdag uit voor ons muzikale avondje. Een goede keuze, zo bleek later op de avond.

Jammer voor zij die het niet wisten of er gewoon niet op tijd bij waren, maar Faces On TV is de revelatie van dit moment. Helaas had de band met technische problemen af te rekenen, wat uiteraard perfectionist Jasper Maekelberg mateloos irriteerde. Het liefst waren we samen met het Vlaamse wonderkind naar Lokeren gereisd waar hij later op de avond nog een set zou spelen, maar de voeten waren op het terrein van Zevergem genageld. Ondanks de penarie, speelde de band vlekkeloos hits als Love/Dead en Travelling Blind, en het verslavende It’s Coming In, waren onze woorden bevestigd: dit is de toekomst! Binnenkort is het een tijdje afgelopen met de Faces On TV-pret: alleen nog op Melkrock en Pukkelpop (17 augustus), en een optreden in de AB op 27 september staan op het programma), daarna concentreert Jasper zich zich samen met Balthazar-man Maarten Devoldere op Warhaus.

Een van de lievelingen op Studio Brussel is Milo Meskens, en het feit dat hij als Jeff Buckley of Jasper Steverlinck klinkt zijn daar zeker niet vreemd aan. Ondergetekende is er niet al te wild van, maar wie is hij om 3000 festivalgangers tegen te spreken.

Mag er ook wat pop zijn? Natuurlijk en waarschijnlijk is Billie het ideale concept als je pop uit België wil. De blondine uit Blankenberge viel al op met haar werk met Netsky, solo doet ze het evenwel minstens even goed. De zangeres schuwt de commerciële deuntjes niet, alles is meezingbaar (zonder dat het irriterend wordt) en de set wordt op een frisse manier gebracht. Luchtig, wel met klasse.

Inmiddels is het twaalf jaar geleden dat The Van Jets de Rock Rally wonnen. In deze tijdspanne stond de Oostendse/Gentse rockband op de allergrootste podia, en op zaterdag op Zeverrock. Johannes Verschaeve deed wat hij moest doen: het publiek entertainen. De songs van The Van Jets zijn eigenlijk rock ’n roll zonder veel franjes, toch werkt het. De Zeverrockgangers waren de band dan ook dankbaar voor het rock ’n rollfeest dat maar niet leek op te onthouden.

Een festival beginnen en eindigen met een hoogtepunt? Mooi toch? Compact Disk Dummies zijn dat zeker. Wie ze vorige maand op Boomtown zag, wist wat hij mocht verwachten: de meest energieke liveband van Vlaanderen. Lennert en Janus zien er nog piepjong uit, maar de twee zijn voor het podium geboren. Niets kan Lennert stoppen, het podium (en zelfs de publieksruimte) is zijn terrein. Een rock ’n rollster moet zweten, je moet de fans een show geven die ze nooit vergeten en dat deden de broertjes met verve in Zevergem. Combineer die kracht met geniale (vaak analoge) elektropunk en de optelsom zegt je dat Compact Disk Dummies het beste is wat Vlaanderen vandaag op indiedancevlak te bieden heeft.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More