Home Live ZANIAS + BUZZ KULL + FIGURE SECTION Brussel, La Bodega (8/6/2019).

ZANIAS + BUZZ KULL + FIGURE SECTION Brussel, La Bodega (8/6/2019).

by Nel Mertens

In La Bodega in Brussel dansten we al heel wat nachten weg op haar duistere dansvloer. Bruisend en broeierig. Vanavond baadde deze knappe, industrieel ogende locatie in een intiem rustige sfeer. Een kleine meute uit de dark scene schaarde zich rond het podium bijeen voor 3 optredens die bekoorden.

Het duo van Figure Section zorgde er meteen voor dat deze avond vol elektronica goed ingezet werd. Voor ons was het een eerste kennismaking met deze nieuwe band die nog maar net zijn eerste single Teutonic Knights de wereld in stuurde. Olivia Carrère en Yannick Franck bewezen dat ze elkaar op muzikaal vlak gevonden hebben. Een volle sound waarin Olivia’s stem sereen en monotoon zwevende echo’s de zaal in stuurt. Af en toe neemt ook Yannick de vocals over. Zijn warme stem heeft een typische newwavesound, terwijl hij achter de knoppen ook industrial- en techno-elementen in deze coldwaveset liet instromen. Een fijne ontdekking van een duo dat we graag snel opnieuw op een podium terug zien! ‘Dance dance dance…’ draalt de ochtend nadien nog even door ons hoofd.

We hadden de indruk dat het vooral de Australiër Marc Dwyer was met zijn solo-project Buzz Kull die het publiek vanavond wou zien. En terecht, want deze man wist een perfect sfeervolle blend van minimal synthwave, elektropop en EBM neer te zetten met zijn nummers. Fluweelzachte duisternis, voorzien van beats die je de dansvloer opdrijven om er de tristesse in het leven te ontmoeten. Dynamisch donker bracht hij erudiete elektronische postpunknummers!

Haar blik flitste als een speer door de zaal. In haar rechterhand de microfoon, in haar linker een drumstick. Met diepe bassen en een sterke coldelektrosound vulde ze de zaal, hoewel het vooral haar etherisch zwevende vocals zijn die Zanias doen opvallen binnen dit genre. De koude, sterk afgemeten elektronische kaders die ze met iedere slag op de elektronische drums afklopte, stonden in contrast met haar ijle vocals, die af en toe een Oosters, spirituele klank kregen. Knap, maar voor ons mocht die zanglijn iets pittiger, want na een tijdje bleek het ons wat teveel van hetzelfde te zijn. Doch komt ze er dan weer verrassend door bij het laatste nummer en neemt ze onze aandacht weer volledig bij de kraag wanneer ze de zanglijn eerder schreeuwend, kreunend door de zaal jaagt.

De nacht maakte het niet zo laat, hoewel de dj’s van dienst, Hatecraft en  X-Pulsive, toch ook even in de donkere bloemen gezet mogen worden, want het was écht uitzonderlijk fijn om de nacht in te kunnen dansen op minder bekende, non-mainstream wavenummers.

Facebookevent

Zanias: Facebook / Soundcloud / Website

Buzz Kull: Facebook / Bandcamp

Figure Section: Facebook / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More