Home Belgisch TRISTAN + SERGEANT Gent, Nest (21/03/2018)

TRISTAN + SERGEANT Gent, Nest (21/03/2018)

by Didier Becu

Er zijn zo van die optredens waar iedereen bij wil zijn. Kwestie van ze niet te willen missen, zeggen dat je erbij was. Gisteren was dat het geval in Nest voor Tristan, en ook een beetje voor het voorprogramma.

Sergeant is de naam en het nieuwe geesteskind van Ferre Marnef, bij Belpopkenners bekend voor zijn werk met Soldier’s Heart en Glints, maar nu weer met iets nieuws bezig. Een project in volle ontwikkeling, zo moet je hert voorlopig nog doen met een bijna lege Facebookpagina, maar één ding is zeker: je zal er nog van horen.

Hoezeer we Ferres werk met Soldier’s Heart bewonderen lijkt de traditionele popstructuur van Sergeant verder weg dan ooit. De indie-elektronica lijkt op improvisatie, maar er is over alles goed nagedacht. We kennen de namen niet, maar Ferre beschikt over twee fantastische muzikanten.

Net zoals Lou Reed het op Metal Machine Music deed. Excentriek, lekker uw eigen dingen doen en je niets aantrekken van de rest, maaralles met stijl. Genoteerd als een band die we opnieuw willen zien. Liefst zo vlug mogelijk…

Isolde Van Den Bulcke dan. In een vorig leven nog actief als Siam en al eens vergeleken met iemand als Erykah Badu, maar nu met een gloednieuw project op de planken: Tristan.

Illusje is de eerste ep en die werd in Gent integraal voorgesteld, maar we zouden meer horen dan dat, aldus Isolde.

De set werd geopend met Frank, de single die ons voor het eerst deed proeven van Isoldes wereldje. Een beetje naïef, maar rijkelijk aangekleed met soul en pop. Commercieel genoeg om de doorsnee muziekliefhebber mee te krijgen, maar anderzijds met voldoende tegendraadsheid om ook de alternatieveling over de streep te krijgen.

Een perfecte balans tussen Isoldes vocale kwaliteiten en het talent van haar muzikanten. Conservatoriumprecisie, want musici die niet op één foutje betrapt konden worden en niet altijd even makkelijk voor het oor, jazz was immers iedere seconde aanwezig. Desalniettemin opgevangen door Isolde die het publiek de hand reikte en als een welervaren gids de luisteraar op alle details wijst, en die waren er in overvloed!

Misschien voor sommige oortjes te soft, maar Isolde toonde in Nest waar zij toe in staat is en dat is heel wat, ze kan je zelfs het gevoel geven dat het volop lente is terwijl de thermometer naar het nulpunt bengelt.

Foto’s : Wouter De Sutter

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More