Home Live TIEN TON VUIST Gent, BarBroos (28/01/2020).

TIEN TON VUIST Gent, BarBroos (28/01/2020).

by Luminous Dash

Nikki Kiekens en Tijl De Meulemeester. Twee Oudenaarders (of hoe zeg je dat) die samen opereren onder de naam Tien Ton Vuist. Al een tijdje bezig in de undergroundscene, maar sinds kort pakken ze het serieuzer aan. Gelukkig resulteert dit niet in het verval van de saaiheid. Deze twee weten nog steeds van waaruit ze komen. Vanuit de donkere kelders dus, maar ze mikken hoger. Niets mis mee. Zo maken ze tegenwoordige professionele clips of gaan ze aankloppen bij mannen als een Reinhard Vanbergen. Op de ladder klimmen zonder dat je halverwege op je smoelt dondert, heet dat.

Goed voor een afspraak in de BarBroos. Een muziekcafé dat (om het zacht uit te drukken) meer dan goed bezig is. Prima geluid (ja merci Nathan van Shht), goede ligging, leuke sfeer en mooi aanbod van biertjes. Maar goed, we zijn vooralsnog niet de kroegengids van Vlaanderen, wel proberen we je te oriënteren naar de betere Belgische muziekjes en daar horen deze twee bij. Zeker weten!

Op drie kwartier werden we platgewalst met een setlist met nummers waar de twee geen moer gaven over credibility. ’t Is rock ’n roll en dus moet je je amuseren, maar wat een présence zeg! En dat met songs die de wereld ingestuurd zijn met titels als Boom La La. Drummer (en bij momenten standupcomedian van dienst) Nikki vond het straf dat je van een klein muziekcafé zo waar met handgeklets een Sportpaleis kon maken. Vonden wij ook wel… Tien Ton Vuist, een band die zijn naam alle eer aandoet. Rammen en uitblinken, gaaf!

Tekst: Didier Becu
Foto’s: Ann Cnockaert

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More