Home Belgisch THE RESCUE Gent, Jaggers (09/12/2022)

THE RESCUE Gent, Jaggers (09/12/2022)

by Wouter De Sutter

Vrijdagavond zette de equipe van Jaggers, rock-‘n-roll restaurant aan de Gentse Vrijdagmarkt, The Rescue op het podium. Om het weekend met warme electro in te zetten. Wie erbij was werd getrakteerd op beats en fijnmazige klanktapijten. In combinatie met snedig gitaarwerk en kloeke baslijnen. Alles gedrapeerd met zweverige zang.

© Wouter De Sutter

Inhale, meer dansbaar wordt een soundscape nooit, stond naar The Rescue gewoonte als eerste op de playlist geparkeerd. “Breathe In/Breathe Out”. Elegante binnenkomer op het kruispunt tussen IDM en ambient. Dat effende netjes de weg voor Dream en de rest van de set. Daarin ook plaats voor Shivers. Een kakelvers nummer dat zijn podiumdebuut mocht maken. Klonk bijzonder poppy.

Een stuk minder poppy was het weerbarstig resonerende Mayday. Dissonante gitaar tegen een achtergrond van alarmerende boodschappen en schrille beats. Het zou zomaar de soundtrack van het jaaroverzicht 2022 kunnen zijn. Zorgwekkende toestanden en catastrofes genoeg dit jaar. Mayday betekende meteen ook het einde van de eerste ronde.

De band week niet van het podium en zette de ‘encore’ al enkele tellen later in met behulp van In Here. Duister-somber klankenspel over hoofdbrekens en andere vormen van chronische slapeloosheid. Om het publiek niet helemaal mistroostig door de vrieskou naar huis te sturen, sloot het trio af met Luminescence. Meer vrolijk mikkend op de benen dan op het hoofd. Swingend en gracieus gezeten op een vintage Peter Hook baslijn. En meer moest dat niet zijn, het weekend kon beginnen.

© Wouter De Sutter

The Rescue zijn:
– Philippe Gunst: toetsen, gitaar, backing vocals
– Sophie Peperstraete: zang
– Dominiek Vandenberghe: bas

Facebook The RescueInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More