Home Belgisch STEF BOS Brussel, AB (19/01/2018)

STEF BOS Brussel, AB (19/01/2018)

by Luminous Dash

Met Kern bracht Stef Bos onlangs zijn zestiende studioalbum uit. Het album staat in het teken van de levenslange zoektocht naar de kern van het leven. Volgens Stef Bos moet je de kern niet zoeken waar je denkt dat hij is maar opvissen wanneer die je pad kruist.

Vrijdagavond 19 januari heeft ondergetekende alvast heel wat kunnen opvissen in de AB in Brussel. Een optreden van Stef Bos is steeds meer dan enkel en alleen liedjes. Dat was vrijdagavond in Brussel niet anders.

Een aardig gevulde AB kreeg het volledige album Kern voorgeschoteld en Bos stelde elk nummer op geheel eigen wijze voor, soms grappig dan weer ontroerend, maar altijd raak!

Toetsenist Steven Cornillie introduceerde Rivier Van Tijd terwijl Stef Bos goedkeurend toekeek om nadien op ukelele zelf van start te gaan. Na dit eerste nummer stelde Bos meteen zijn fantastische band voor die verder uit drummer Martin de Wagter, gitarist René van Mierlo en bassist Lené te Voortwis bestond.

Mooi om zien hoe de groep inspeelde op onverwachte ingevingen van Bos zoals die keer dat hij Cornillie onderbrak omdat het geluid (leek op dat van een Decap-orgel) herinneringen van vroeger opriep. Wat Stef Bos vrijdag met zijn hit Papa deed was van zo’n schoonheid dat we het moeilijk droog konden houden. Midden in het nummer stopte hij en sprak hij met zijn overleden vader, jawadde.

Nadien volgde het prachtige Welkom, dat een beetje de omgekeerde Papa is, aangezien het vanuit het oogpunt van de vader geschreven is. Achter in de rij was dan weer een lied over leven zonder druk. Hoe toepasselijk kan een song zijn in deze ‘drukke’ tijden.

Net voor de pauze kregen we Bakzeil nog mee over zijn tijd in Antwerpen in de jaren tachtig met zijn kameraden Peter Van Den Begin, Michael Pas en Filip Peeters. Stef Bos kwam na de pauze alleen terug het podium op en kondigde op hilarische wijze Witsand aan. Naar aanleiding van een boekje (Waar kom ik vandaan?) dat hij gekocht had in Zuid-Afrika, kon hij zich nog perfect voorstellen hoe hij gemaakt werd.

Op een uiterst grappige manier omschreef hij de weg die ‘sperm’ (Zuid-Afrikaanse benaming voor sperma, nvdr) moest afleggen om uiteindelijk als winnaar de eindstreep te bereiken, stand-up comedy van de bovenste plank! Na een zinderende versie van Wodka en bisnummer Geen Verweer zagen we alleen maar blije gezichten in Brussel!

Bart Van den Bosch

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More