Home Belgisch STEAK NUMBER EIGHT + THE FIFTH ALLIANCE Goes, Podium ’t Beest (13/05/2017)

STEAK NUMBER EIGHT + THE FIFTH ALLIANCE Goes, Podium ’t Beest (13/05/2017)

by Luminous Dash

We bevinden ons in een gezellig stadje in Nederland. Stad is misschien een groot woord. Het is eerder een combinatie tussen dat en een dorp. Waarom bevinden we ons zo ver van huis, vraag je je misschien af? Steak Number Eight staat vandaag gepland in ’t Beest. Dat kunnen we natuurlijk niet missen!

Het voorprogramma wordt verzorgd door het Bredanaars kwintet The Fifth Alliance. Een atmosferische intro wordt opgevolgd door droney gitaren, stevige drums en kille screams. Het ene nummer wordt aan het andere verbonden, waardoor er weinig tot geen ruimte vrij komt voor applaus. Dit zorgt voor een eerder afstandelijke sfeer, wat het cultgevoel net ten goede komt.

Na een korte pauze, dat ons de kans geeft een fris luchtje te scheppen, bestijgt Steak Number Eight frontman Brent Vanneste het podium. Nadat zijn banaan opgegeten is (een mens moet krachten opdoen, hé), zetten ze onmiddellijk een knaller van formaat neer met het bikkelharde Space Punch.

Brent springt hevig van de ene kant van het podium naar de andere. Met de nodige ravage tot gevolg. Hij struikelt even over zijn pedallenbak, waarna er even geen geluid meer uit zijn gitaar komt. Geen paniek. Enkele seconden later is het probleem verholpen, trekt hij zijn T-shirt voor de gelegenheid uit en knalt er gewoon los op verder met Charades.

‘Efkes applausje voor The Fifth Alliance’ wordt opgevolgd door het beklijvende Dickhead, dat overgaat in het zweverige, doch onverbiddelijke Return of the Kolomon. Het moment is gekomen dat de chaos overneemt. Het microfoonstatief kunnen we nog net tegenhouden voordat het het hoofd van de dame naast ons raakt, waarna hij zijn gitaar weggooit en de ziel uit zijn lijf begint te schreeuwen op het finale moment van Kolomon.

De microfoon raakt de grond, waarna de uitgeputte Brent het podium versiert met een portie vomeersel en hij zich onmiddellijk naar achteren begeeft. We moeten eerlijk toegeven. Zo een finale hadden we nooit durven dromen en ons favoriete optreden van 2017 staat mogelijk al vast. Voor diegenen die zich ongerust maken: Brent is er ondertussen weer volledig bovenop.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More