Home Belgisch SLOW PILOT-Antwerpen, Trix Cafe (06/04/2018)

SLOW PILOT-Antwerpen, Trix Cafe (06/04/2018)

by Bart Verlent

Op 6/4/2018 stelde Slow Pilot Gentle Intruder  in Trix Café voor.  Hun debuut werd al door ons beluisterd en goed bevonden.

Dit optreden was geprogrammeerd na afloop van Field Music.  Ze startten wat verlegen aan hun set, maar hun zelfvertrouwen groeide toen Pieter zich realiseerde dat het publiek, net als wij, niet alleen voor Field Music was gekomen.

De hamvraag was hoe ze die dromerige popliedjes van Gentle Intruder live zouden gaan brengen. Meer dan behoorlijk zo bleek. Waar de plaat nogal braafjes is, laat Slow Pilot  live hun tanden zien. Stevig gitaarwerk en drums die veel prominenter aanwezig zijn zorgden ervoor dat we ze live beter vonden dan op plaat.

Slow Pilot  is blijkbaar typisch een band die je live moet zien om echt te weten waar ze voor staan. Pieter deed mee aan de Singer-Songwriter wedstrijd, en dat merk je de songopbouw, het zijn allemaal als kleine verhaaltjes . Op plaat is er duidelijk gekozen  om Pieters mooie stem  op de voorgrond te zetten, het gevolg is dat je zou vermoeden dat Slow Pilot een soloproject is. Live is er wel degelijk sprake van een band en is er veel meer te beleven. Belangrijk is wel dat die nummers absoluut recht blijven en dat is niet zo vanzelfsprekend.

Ze speelden uiteraard veel nummers van die Gentle Intruder  : Little BoyWolf, … en onze favoriet Ghostwriter. Maar er waren ook nieuwe nummers zoals Silent Hour en Fast Pretend. We hopen stiekem dat de live ervaring in die volgende albums ook op plaat kan beleefd worden.

Als bis kregen we nog Anyone, een radiohitje in Nederland, en Hoodoo. Pieter beloofde ons dat we over dat laatste nummeralles  zullen te weten komen tijdens de komende optredens.

Slow Pilot staat op 19/april in De Casino, ga dat zien!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More