Home Belgisch SIGLO XX Londen, 100Club (22/03/2019).

SIGLO XX Londen, 100Club (22/03/2019).

by Yves Van der Straete

London Calling. De bus op met de fans naar het mekka van de punk om een concert mee te maken van Siglo XX in de 100Club op Oxford Street.

(c) : Yvers Van Der Straete

Een wilde bende fans van het eerste uur met onder andere een paar Definitivos uit Kortriek (Courtrai pour les intimes) om oost en west belgenpunkland te herenigen.

Binnenkomen in de kelderclub en overwelmd worden door de klanken van Martin Bowes’ band Attrition die hyptoniserende beats om onze hoofden doet knallen. Kwijlen naar  de affiches van letterlijk alle grootheden die hier ooit stonden. We gaan die niet opsommen want de lijst is te lang en te indrukwekkend met Rolling Stones, Paul McCartney, Metallica, Siouxsie, The Clash, BB King en honderden anderen. Attritions beats lopen op hun laatste benen en we horen X-mal Deutschland uit de boxen knallen als intermezzo. Een streepje Cabaret Voltaire en een pint Punk Ipa. Ja we zijn er klaar voor.

De zaal is gevuld met een kleine bus Belgen en de plaatselijke goths en punks in vol ornaat.

Until A Day en Endless Corridor als opwarmer met een foeterende Antonio Palermo die niet blij is met de klank. Een paar sneren die we niet herhalen en dan krijgen we het eerste kippenvelmoment met Sister Suicide. Wat een energie, wat een stem, wat een ritme. Klaas moet niet onderdoen voor Budgie van Siouxsie qua spel, zijn bijnaam Animal is nogal vanzelfsprekend.

We krijgen een heel energieke set tegen ons tanden. Sister In The Rain, Youth Sentiment, The Art Of War, Dreams Of Pleasure. Ontploffen doen we met Individuality waar we graag mee meeschreeuwen I will destroy your rules I will spit on your values. Een twintigjarige gothdeerne brult in onze oren “They are like Joy Division!” Ja meisje dat weten wij al lang! Factory volgt, Into The Dark.  It’s All Over Now als laatste nummer. Achttien nummers en toch zo snel voorbij.

It’s all over now, inderdaad. London Calling? Genk antwoordt: Londen is van ons. We gaan de nacht in, de plaatselijke pubs serveren Punk Ipa.

We zijn blij dat we een deel van de legende geworden zijn met jullie. Dit was een avond om te koesteren de rest van ons leven.

You’ll never walk alone again with my dreams of pleasure…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More