Home Belgisch SHHT – Life/Africa (Eigen Beheer)

SHHT – Life/Africa (Eigen Beheer)

by Luminous Dash

Bands die het zullen maken, we schrijven er alle dagen over. Logisch, het is onze taak, maar hoewel we het iedereen gunnen zijn we van de één al wat zekerder van ons stuk dan van de andere. En kijk, op het hoesje van hun debuutsingle zien we een stralende kerel in bad met een glas wijn al was het maar om te zeggen dat hij gelooft dat de toekomst is geklonken. Voor degene die alles willen weten: het is hun fotograaf (en tevens beschermengel) William die de toost geeft!

Door het gebruik van de stemvervormers wordt Shht wel eens met Hypochristmutreefuzz vergeleken. De naam is inderdaad even gek, en minstens even geniaal gevonden, maar muzikaal tapt Shht toch uit een ander vaatje. Van muzikanten die dwepen met Mauro Pawlowski of de monden van hun fans vol met slagroom spuiten mag je inderdaad alles verwachten. En dat doet Shht. Jongens die zichzelf niet al te serieus nemen, maar wel zeer bewust omgaan met hun muziek en dan bekom je genialiteit. Vraag het maar aan Frank Zappa!

We gaan geen poging ondernemen om Life (de A-kant) te omschrijven, want dat zou ons alleen maar naar hokjes leiden en dat is nu iets wat Shht net niet is! Eigenzinnige tegendraadse noisepop, en toch hitgevoelig…bij wijze van spreken toch!

Het enige voorspelbare aan het B-kantje Africa is dat het vol Afrikaanse ritmes zit. Absurde a-capella pop, of zoiets!
De toekomst? Ja, we hebben het toch al gezegd?

DIDIER BECU

SHHT Vi.be

Facebook

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More