Home Belgisch SHHT Gent, ’t Krawietelke (20/03/2017)

SHHT Gent, ’t Krawietelke (20/03/2017)

by Luminous Dash
© Luminous Dash

Net op het moment dat de modale muziekliefhebber (met goede smaak) namen als Future People Are Old Wizards of Hypochristmutreefuzz kan uitspreken zonder dat hij met schaamte door de grond zakt, is er in Vlaanderen alweer een nieuwe bende ongeregeld opgestaan met de vrij onmogelijke naam: Shht.

In Gent, met in de achtergrond de flikkerlichten van de kermis, werd de debuutsingle Life van deze vijf voorgesteld. Alles zelf gedaan, met de nodige trots en een al even grote belangstelling hiervoor. Want tja, als je op je Facebook merkt dat er 200 nieuwsgierigen naar Café ’t Krawietelke zullen afzakken (een oord dat met 60 man propvol zit), weet je dat er een heleboel mensen op de stoep zullen staan, ofschoon dit hun niet weerhield om te genieten van de gekke tonen van Shht.

Het is vooral bij onze Noorderburen dat de lovende woorden in het oog springen, maar dat heeft alles te maken met het feit dat de vijf Oost-Vlamingen net een toer in Nederland achter de rug hebben (inclusief Eurosonic) en ze daar meteen alle redenen gaven om de superlatieven uit het woordenboek te halen.

Niets is te gek bij Shht. Zo werd hun single op de website voorgesteld door middel van één of ander computerspelletje, hoe beter je score des te meer je er kon van horen! En ook op het podium heerst de wet van de krankzinnigheid. Een dolenthousiaste fotograaf met een luguber masker op (William die ook voor de artwork zorgt) of een knappe dame die op de toog danst, crowdsurft (in een piepklein café) en de mond van de concertgangers volspuit met slagroom (!). Dit maar om te zeggen dat ons land er al weer een zotte bende bij heeft!

En dan is er nog de muziek, juist! Probeer vooral niet om er een beschrijving voor te vinden, lukt je toch niet en sowieso draait het uit op een vlag die nooit de lading kan dekken omdat er te veel in zit om het onder één noemer te kunnen vatten. Space pop, prog rock, schlagerelementen en vooral de geniale zotheid van Mauro Pawlowski, een heerschap waarover de vijf maar niet uitgepraat raken!

Tijdens een gezellig onderonsje(binnenkort in alle kleuren en geuren op onze pagina’s) vertelden de jongens dat dit pas een start is. The best is yet to come, en zeggen dat we nu al met open mond het café verlieten!

SHHT Vi.be

Facebook

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More