Home Belgisch RHEA Beveren, Togenblik (14/04/2018)

RHEA Beveren, Togenblik (14/04/2018)

by Bart Verlent

Een van de meest onderschatte Belgische bands van het moment is toch wel Rhea. De band heeft aan diverse wedstrijden meegedaan en belandt altijd in de finale. Hun sound kan je vergelijken met de jonge Soulwax, altijd goed voor een vette groove, stevige gitaren en nummers die als een knal in je gezicht aankomen. Begin dit jaar zag de overtuigende single Sleepwalking het licht en de band ging in Nederland, Duitsland, Engeland en Hongarije touren.

© Björn Comhaire

Gelukkig spelen ze ook af en toe nog in hun thuisland. Afgelopen zaterdag stonden ze op de affiche samen met de meest gehypte band van dit moment: Sons, die in hun hometown te bewonderen waren. Dat het niet simpel zou worden om het publiek te overtuigen lag redelijk voor de hand. Maar Rhea haalde echt werkelijk alles uit de kast, de korte stevige set bulkte van energie. De nummers stonden als een huis. Zanger Jorge gaf zich volledig met zijn snedige stem, meestergitarist Guillaume gooide zijn bulderende rifs de zaal in en bassist Matthijs en drummer Dajo zorgden voor de aanstekelijke groove. Samen goed voor een ongelooflijk strak geheel.

Een vrij ongeïnteresseerd publiek stond het allemaal te bekijken en wist niet goed wat er gebeurde. Zelfs toen Guillaume zich dan ook letterlijk voor hun voeten gooide in de zaal kwam er geen reactie. Natuurlijk Beveren is dan ook niet Brussel, waar de Gentse band in de AB als voorprogramma van Kensington wel de zaal wel kon laten ontploffen… Aan Rhea lag het echt niet, zij hebben met hun kanonnen Sleepwalker, Tell Me Know, Hollow.. pure passie gebracht. Het enige minpuntje is dat sommige nummers wat op elkaar leken maar in het algemeen zijn het wel straffe songs!

Beveren er nog niet klaar voor doch laat die plaat er maar snel komen, Rhea heeft genoeg knallers! En voor iedereen die Rhea nog niet gezien, laat je snel overtuigen door deze powerrockers.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More