Home Live PRIESTS Antwerpen, Het Bos (02/11/2017)

PRIESTS Antwerpen, Het Bos (02/11/2017)

by Hans Vermeulen

Het al even Amerikaanse Tonstartssbandht mocht het publiek in een halflege zaal opwarmen. Geen sinecure, want de extreem psychedelische seventiesbrouwsels van de broers White zijn geen hapklare brok. 17 platen brachten die reeds uit, en we hoorden gisteren waarom die al die tijd gewoon onder de radar zijn gebleven. De muziek was chaotisch en leek ons nergens naartoe te leiden.

Geen probleem, want we waren waren we moesten zijn. Vlak vóór het podium, klaar om bosnimf Katie Alice Greer en Priests opnieuw in actie te zien. Het is al een zegen dat dit optreden niet werd afgelast. Katie werd vorige week immers met spoed geopereerd, maar hiervan was echt niets te merken.  De ravissante frontvrouw van de garagerocksensatie uit Washington D.C. dartelde als vanouds over het te kleine podium en gromde vervaarlijk als een krolse kat.

Appropriate zette op gepaste wijze de toon en het onweerstaanbare Doctor van de ep Bodies and Control And Money And Power deed de vlam al meteen in de pan slaan.  Gitarist J.L. Jaguar porde zijn zangeres aan met overstuurde gitaren en de ritmesectie onder aanvoering van drumster Daniele faalde geen seconde. Uiteraard werd vooral geput uit de debuutplaat en songs als J.J. , Lelia, Nicki en het poppy Suck hielden het tempo hoog en waren de ideale voedingsbodem voor de grootse finale die zoals zo vaak werd ingeluid door No Big Bang.

‘Moments when your mind becomes a rocket’ briest Katie in de microfoon terwijl ze zich in ontelbare bochten wringt en op erg charmante wijze contact zoekt met de eerste rijen. De withete punk van Pink White House brengt het publiek aan het dansen. Dit is echt wel ‘anything we want’. Het is het moment waarop we beseffen hoe gelukkig we wel mogen zijn deze band in zo een klein zaaltje te kunnen aanschouwen.

Katie is een frontvrouw zoals ze niet meer gemaakt worden en het is ontroerend om te zien hoe hecht de band met elkaar omgaat. Ze creeëren een sfeer op het podium waarbij elke bandlid tot het uiterste gaat en het geheel is des te meer sterker dan de som der delen. ‘I know what we gotta do. Gotta turn Elvis Presley into Che Guevara’ schreeuwt Katie in ..And Breeding. Laat het ons alsvolgt verwoorden: Priests maken heerlijke nummers met een onweerstaanbare melodie die ons op overtuigende wijze in de strot geduwd worden.  En steevast met een knipoog:  ‘You put your fingers in other people’s mouths all day, don’t you Doctor?’

Priests is bezig met een nieuwe plaat die – dixit Katie- ergens volgend jaar zal verschijnen, en hopelijk toeren ze tijdens de zomerfestivals. Hopelijk…want Priests verdienen een platform.

Coverfoto: © Karim Hamid

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More