Home Belgisch PAVLOVE + VITO Gent, Charlatan (09/05/2018)

PAVLOVE + VITO Gent, Charlatan (09/05/2018)

by Didier Becu

Voor wie het zich zou afvragen, waarom lees je anders recensies, Kontzert boert goed. Niet dat we het talent van Pavlove of Vito in twijfel trekken, maar dat de organisatoren het bordje “sold out” moesten boven halen? Neen, niet in onze stoutste dromen!

© Hans Vermeulen

De nederigheid gebiedt te zeggen dat noch bezielers Simon en Thibault of de bands dat ook hadden gedacht. Of om de zanger van Vito (die volgens onze informatie ook Vito heet) te citeren: “Het is de eerste keer dat mensen moeten betalen voor ons, en we zijn blij dat er zo veel volk is”. Een mens zou voor minder zenuwen krijgen. Feit is dat iets minder dan 200 man (we hebben ze echt niet geteld!) woensdag getuige was van één van twee bands die wel eens de toekomst zouden kunnen bepalen van onze Belgische scene.

Er is nog wat werk aan de werk aan de winkel voor Vito, maar dat weten ze zelf ook wel. Meer songs schrijven bijvoorbeeld of wat minder verbouwereerd zijn dat het publiek je cool vindt, en we mogen het zeggen: ook iets meer variatie.

Feit is in ieder geval wel dat Vito een groep in wording die alle kanten kan uitgaan. Tot nu toe onthouden we vooral dat Vito in staat is om hitgevoelige pop noir te brengen dat raakpunten heeft met iets als DIIV of (voor wie een olifantengeheugen heeft) met de Violent Femmes.

Neen, het zal niet simpel zijn om deze Belgen in een hokje te duwen. Niet dat we dat willen of dat dit moet. Nog een paar keer goed kneden (zoals kwaliteitsbakkers dat doen) en je hebt een band die veel kan. Als het aan Gent lag gisteren, dan is het broodje nu reeds gebakken.

Hadden we het over groeien? Bestaat er een beter voorbeeld in dit land dan Pavlove? Zagen we ze een dik jaar geleden een nog wat twijfelende band op het podium (het talent was er sowieso), dan zien we nu een groep die overeind staat als een huis.

Reina Rasti, een frontvrouw die niet op haar mondje is gevallen en moeiteloos het publiek rond haar vingers weet te draaien. En dat alleen al is een voordeel als geen ander om mee uit te pakken. Durfden we vroeger al eens voorbeelden aan te halen om Pavlove mee te omschrijven, dan doen we dit vanaf nu niet meer.

Een band die alsmaar beter wordt. Misschien nog wat jammer dat ze twee covers moeten brengen om een set te vullen (wel met smaak, The Zombies en Elvis Costello toen die nog goed was), maar je merkt dat dit niet meer dan een overgangsfase is.

Natuurlijk de twee singles: het excellente Because Of You en Give Me All You’ve Got dat door het publiek meegebruld werd en dat nieuwe (fantastische) nummer dat vooralsnog geen titel heeft.

Liedjes over liefde en alcohol (niet onze woorden, blame Fabian) en sinds hun passage in de Kontzert nu ook met verbluffende visuals. Duitsers met krulharen die zich te pletter stampen op een flipperkast bijvoorbeeld…

Nu is het misschien te vroeg om te zeggen (hoewel), maar geef Pavlove een jaar en laat hun een plaat opnemen en je hebt één van de heerlijkste bands van dit land. Juist, ze zijn dat nu al…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More