Home Belgisch PAVLOVE Gent, Trefpunt (13/12/2017)

PAVLOVE Gent, Trefpunt (13/12/2017)

by Hans Vermeulen

Muziek zal altijd mensen bij elkaar brengen, het zal altijd verrassen en verwondering teweeg brengen. Sneeuw, koude temperaturen en emmers water zijn drie dagen lang genadeloos over ons heen gekieperd. Dan blijven we vanavond toch maar lekker voor de buis zitten, met een warme plaid en De Slimste Mens op tv? Eh? Neen dus.  Concertzaal Trefpunt zorgde net voor een knisperend aanvoelende winterwarmte en programmeerde een aanstormende glorie uit Aalst/Gent: Pavlove !!

© Ann Cnockaert

Het vijftal speelde ter gelegenheid van de release van de geweldige clip voor Give Me All You’ve Got (dat vanavond de reguliere set vanzelfsprekend afsloot) voor een uitverkochte zaal en ze hadden er zin in. Broer en zus Fabian en Reina Rasti vormen een broeierige tandem en het contrast tussen de zware ‘spoken word’-stem van Fabian en de prachtige uithalen van de al even adembenemende Reina zorgt voor een heerlijke kadans die ons vaak aan The Raveonettes doet denken. De klank is best wel een verademing in deze overheersende postpunktijden die Gent kenmerken.

Om eens een andere band te citeren dan de al vaak aangehaalde Unknown Mortal Orchestra, Tame Impala en andere King Krules. Feit is dat de sound van de band laveert tussen indiepop en psychedelische pop die erg flirt met een ‘late sixties – early seventies’ gevoel. Dat gevoel versterkt de band alleen maar in de videoclips, niet alleen de nieuwe maar ook die voor Because Of You refereerde sterk aan die boeiende periode. De vijf weten dit op een podium overigens met een sprekend gemak  in een van zelfvertrouwen overlopende spanningsboog te gieten. De flinke uithalen van de uitstekende gitariste Helena Mayorga-Paredes vormen een streling voor het oog. Het enthousiasme van de band sloeg ook over naar Fabian die een crowdsurfsolo in gedachten had en dit feilloos uitvoerde.

Pavlove heeft net een nieuwe drummer, die zijn vuurdoop met verve doorstond. Weliswaar had hij kennelijk nog geen tijd om een podiumoutfit te gaan kopen. Niettemin bleef frontvrouw Reina in de grootste schijnwerpers postvatten. Iraans charisma en Vlaamse bezieling. Ze neemt haar band mee op een fijn uitgetekend parcours door de psychedelische jaren ‘70 maar Pavlove blijft zichzelf en verveelt geen seconde. Af en toe eens terminologie als “poep” en “smoren” hanteren houdt de aandacht ook wel vast natuurlijk. Vergelijkingen met de sound van Intergalactic Lovers kwamen steeds meer aanwaaien.

Altijd spannend om een jonge groep wolven te zien evolueren tot iets mooi. Benieuwd of Pavlove (jawel, wel degelijk afgeleid van Pavlov) stormenderhand podia weet te veroveren. The looks and the skills hebben ze ongetwijfeld, nu nog die portie meeval. Een uurtje Trefpunt was in een wip voorbij.

Ons hebben ze alvast geconditioneerd. Nu u nog?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More